Studenten van de opleiding Commerciële Economie verkopen hun samenvattingen voor HBO. De studiedocumenten helpen je beter voor te bereiden op de Commerciële Economie tentamens.
APA-richtlijnen samenvatting/tips. De richtlijnen voor de toepassing van de APA-bronvermeldingen. Simpel en duidelijk uitgelegd in twee pagina's. Altijd handig om naast je verslagen te houden.
Jaartoets Small Business and Retail Management (SBRM) leerjaar 2. Eindtermen en toetstermen van de voortgangstoets jaar 2 volledig uitgewerkt. Alle kennis en deelgebieden worden besproken.
Dit is een nieuwe lijst met veelvoorkomende tentamenvragen voor NTI Marketing 2022. De antwoorden staan er ook bij in een aparte lijst. OP het tentamen komen (achteraf) veel vragen die afgeleid zijn van kernbegrippen. Voorbeeld: niet 'wat is marketing', ma...
Dit is een tentamensamenvatting van het hele boek Praktisch Burgerlijk Procesrecht de 5e druk. Een tentamensamenvatting is meer uitgebreid dan een reguliere samenvatting, omdat rekening gehouden wordt met wat belangrijk is voor het tentamen. Ieder hoofdstu...
Dit is een compleet theoretisch kader voor als je een opleiding communicatie doet. De theorie is volkomen logisch om te verwerken, omdat de modellen aansluiten op bijna iedere situatie.
Uitgebreide sales samenvatting (Inleiding sales door Stefan Renkema (2e druk,2019). Hoofdstuk 1 t/m 7 samengevat. Inclusief plaatjes, steekwoorden en zo nodig lange teksten. Cijfer tentamen: 7,3 bij opleiding commerciële economie.
Verkoop en verdien aan je studiedocumenten. Upload vandaag je samenvatting en help de vele studenten die dagelijks zoeken naar jouw documenten. Gebruikers hebben al meer dan €315.000,00 verdiend.
Document uploadenUitstekende samenvatting van het boek Algemene Economie en Bedrijfsmanagement. Heeft mij een 8,7 opgeleverd. Doe er je voordeel mee!
Samenvatting marketing, de essentie hoofdstuk 7 t/m 10 Vak: marketing en verkoop niveau: HBO Leerjaar: 1 Gemaakt op: 29-3-2022 De samenvatting is gemaakt naar aanleiding van de lessen en de presentaties. Duidelijk om te leren
Marketing met behulp van deze samenvatting in één keer gehaald. Een uitgebreide samenvatting van marketing 2 | HBO leerjaar 1 | Commerciële Economie / Voorbeelden en plaatjes |
Een samenvatting van hoofdstuk 10 uit de 8e editie van het boek Principes van marketing. Alle informatie die je nodig hebt uit hoofdstuk 10 staat hierin.
In deze samenvatting staat hoofdstuk 9 van het boek Principes van marketing (8e editie) kort maar krachtig geschreven. Zowel basiskennis als diepere kennis van het hoofdstuk staat hier kort en bondig beschreven.
Dit bestand is een complete samenvatting van hoofdstuk 5 van het boek Principes van marketing (8e editie) . Het is een korte, maar volledige samenvatting.
Deze samenvatting is de complete samenvatting van hoofdstuk 4 uit het boek Principes van marketing (8e editie). In deze samenvatting word de belangrijkste informatie uit het hoofdstuk benoemd.
Dit is een eindscriptie voor Creative Business van Saxion. Probleem: een grote landelijke theaterorganisatie maakt een potje van de interne communicatie waardoor er van alles mis gaat. Oplossing: het ontwerp van een intranet om de interne communicatie te v...
Strategische marketingplanning samenvatting 7e druk Karel Jan Alsem bijna hele boek. h1 t/m h12. Ik had een 7.4, dat moet jou ook lukken!
Het is een uitgebreide en overzichtelijke samenvatting over de stof van de hoofdstukken 1 t/m 11. In deze samenvatting vind je o.a. handige voorbeelden en afbeeldingen die aansluiten op het boek. Bij elk paragraaf in de samenvatting zijn pagina nummers te ...
Een uitgebreide en overzichtelijke samenvatting over de stof van hoofdstuk 1 t/m 7. In deze samenvatting vind je o.a. handige voorbeelden en afbeeldingen die aansluiten op het boek. En als kers op de taart een gratis oefententamen om zo jou kennis goed te ...
Een uitgebreide en overzichtelijke samenvatting over de stof van de hoofdstukken 1-6 en 8. In deze samenvatting vind je o.a. handige voorbeelden en afbeeldingen die aansluiten op het boek. En als kers op de taart een gratis oefententamen om zo jou kennis g...
Samenvatting van het gehele Edumundo boek marktonderzoek (hoofdstuk 1 t/m 6).
Samenvatting van hoofdstuk 1 t/m 3 en hoofdstuk 6 t/m 8, 9e druk.
Bij de opleiding commerciële economie wordt je opgeleid om in een marketingomgeving te gaan werken. De opleiding wordt zowel in voltijd als in deeltijd gegeven. Tijdens de opleiding krijg je kennis over productontwikkeling, marktwerking en informatietechnologie. De studie bestaat uit zowel praktijkopdrachten als theorievakken, zoals
marktonderzoek,
sales,
marketing en
communicatie. In de praktijkopdrachten kan je je creativiteit kwijt en leer je hoe je een product op de markt moet zetten.
Het verschil tussen commerciële economie en bedrijfseconomie is dat je bij bedrijfseconomie meer berekeningen moet maken, begrotingen opstellen. De opleiding is daarmee meer cijfermatig. Bij commerciële economie gaat het om het bedenken van producten, verkopen en marketing. Competenties die je moet hebben als je commerciële economie gaat volgen zijn:
Je wordt toegelaten tot de hbo-opleiding commerciële economie als je een havo-, vwo- of mbo-4-diploma hebt. Met een havo- of vwo-diploma met het pakket Economie en Maatschappij word je direct toegelaten. Bij de pakketten Natuur en Gezondheid, en Natuur en Techniek moet je nog economie of management en organisatie gevolgd hebben, en bij het pakket Cultuur en Maatschappij komt daar nog eens wiskunde A of B bovenop voor havo.
Naast een laptop en een Office-pakket, heb je ook verschillende studieboeken nodig. Voorbeelden hiervan zijn:
Na het volgen van als je reguliere vakken, minor en een eerste stage, is het tijd om af te studeren. Je afstudeerstage loop je bij een bedrijf naar keuze, en hier schrijf je een scriptie over. Voor hulp bij het schrijven van je scriptie kan je terecht op Knoowy.
Nadat je bent afgestudeerd, kan je ervoor kiezen eerst nog een master te gaan doen, of gelijk een baan te zoeken. Door een master te volgen kan je je specialiseren in een bepaald gebied, of juist je kennis verbreden. Mogelijkheden voor het volgen van een master zijn onder andere
Business Administration,
Accountancy, of
Strategic Management
Kies je ervoor om te gaan werken? Dan kun je na het afronden van de opleiding onder andere aan de slag als productmanager, inkoper, accountmanager, of zelfstandig ondernemer. Meestal begin je net na je opleiding met een ondersteunende functie, waarna je doorstroomt naar banen met meer verantwoordelijkheid. Het startsalaris na het afronden van de opleiding ligt rond de €2320 bruto.