Gebruik de 31 oefenvragen om jezelf voor te bereiden en te testen of je de leerstof kent.
Koop de oefenvragen en wees voorbereid voor je volgende toets.
In winkelwagenWat is de rol van water in voedingsmiddelen?
Water heeft verschillende rollen in voedingsmiddelen, zoals voedingskundig, voedingsmiddelentechnologisch, procesvoering, structuur, reactie en bederf.
input text value
Wat is de Aw-waarde en waar staat het voor?
De Aw-waarde is een maat voor de hoeveelheid vrij water in een product, wat beschikbaar is voor micro-organismen. Het staat voor wateractiviteit.
input text value
Hoe wordt de Aw-waarde beïnvloed?
De Aw-waarde wordt beïnvloed door factoren zoals de hoeveelheid opgeloste stoffen in het vrije water, het moleculair gewicht van de opgeloste stoffen, de temperatuur en de barrière eigenschappen van het verpakkingsmateriaal.
input text value
Wat zijn de verschillende soorten water in voedingsmiddelen?
Er zijn gebonden water, vrij ongebonden water en aanhangend water in voedingsmiddelen.
input text value
Wat is het verschil tussen vochtgehalte en Aw-waarde?
Het vochtgehalte is het water in een product, terwijl de Aw-waarde een maat is voor de activiteit van het vrije water in het product.
input text value
Wat zijn de verschillende vormen van bederf in voedingsmiddelen?
Er zijn fysisch bederf, (bio)chemisch/enzymatisch bederf en microbiologisch bederf.
input text value
Hoe wordt de Aw-waarde gemeten?
De Aw-waarde kan gemeten worden met een instrument dat de mate van vrijheid aan de waterdampspanning vlak boven het voedingsmiddel meet.
input text value
Wat is de relatie tussen pH, Aw-waarde en bederf in voedingsmiddelen?
De pH heeft invloed op het bederfproces, zoals fysisch bederf door eiwitvlokken en chemisch bederf door vetoxidatie.
input text value
Koop de oefenvragen en wees voorbereid voor je volgende toets.
In winkelwagenLeer je de oefenvragen liever vanaf papier? Download dan de 31 oefenvragen als PDF.
In winkelwagenVerdien geld met het maken van oefenvragen en leer direct voor je aankomende toets.
Oefenvragen makenDeze vragen gaan dieper in op de Aw-waarde en de invloed van water op bederf in voedingsmiddelen.
31 oefenvragen
Nederlands
12-01-2024
HBO / Hogeschool Inholland / Food Commerce & Technology / product innovatie
Makkelijk zoeken naar documenten voor je studie. Er is veel aanbod.
Knoowy is oké! Document werd snel geleverd en het is makkelijk in gebruik.
Knoowy is een goede website waar je voor een mooi prijsje hulp kunt krijgen van andere mensen.
Zeer handig als je tijd wil besparen. Zeker aan te raden!
Goede website. Ik gebruik de documenten en samenvattingen als voorbeeld om een duidelijk beeld te krijgen wat wordt verwacht.
Een toegankelijke site. Makkelijk te bestellen. Na betaling wordt de samenvattingen direct geleverd. Je hoeft dus niet te wachten.
Ik raad Knoowy sowieso aan alle studenten aan! voor mijn toelatingstoets geschiedenis, heb ik via Knoowy een super overzichtelijke en complete samenvatting verkregen
Ik gebruik graag samenvattingen en oefenexamens om me extra goed voor te bereiden op examens.