Studiebot antwoord

Stel een vraag ›
 
Vraag gesteld door: Tess2020 - 2 maanden geleden

Opdracht les 13 Wat doe je na de melding
Verhaal bij les 13
Inmiddels zijn we 6 weken verder. Mevrouw de Boer is weer thuis uit de zorginstelling waar ze gerevalideerd heeft. Ze is weer aardig op de been, maar ze is natuurlijk wel op leeftijd en haar conditie neemt af als gevolg van ouderdom en haar hartproblemen. Meneer de Boer is een aantal weken in dezelfde instelling geweest op een andere afdeling. De Wmo consulent heeft hiervoor een indicatie afgegeven voor de maatwerkvoorziening tijdelijk verblijf in het kader van Respijtzorg. Meneer en mevrouw de Boer zijn blij dat ze weer thuis zijn. Dochter Katrina heeft een melding gedaan en heeft aangegeven dat er thuis nog ondersteuning nodig is. Jij hebt een afspraak gemaakt voor een huisbezoek met Katrina en meneer en mevrouw de Boer.
Opdracht:
1. Hoe bereid jij je voor op het huisbezoek? Hoe kan de familie zich voorbereiden?

2. Formuleer (letterlijk) 10 vragen die je in ieder geval in het huisbezoek wilt stellen om een duidelijk beeld te krijgen van de situatie. Vragen die jij vind passen bij een goede vraagverheldering.

3. Noem 6 oplossingen die je wilt bespreken. Denk hierbij aan oplossingen vanuit het eigen netwerk (minimaal 1) , algemene voorzieningen (minimaal 1), een algemeen gebruikelijke voorziening (minimaal 1) en een maatwerkvoorzieningen.(minimaal 1).

4. Stel een maatwerkvoorziening is aan de orde. Wat vertel je aan het einde van het gesprek over de vervolgprocedure voor wat betreft het vervolg. (denk aan de eigen bijdrage, keuze Zorg in Natura of PGB, verslag, aanvraag, beschikking). Gebruik in je uitwerking begrijpelijk taal.

5. Bestudeer de gemeentelijke verordening van een gemeente. Welke criteria vind je in de verordening om de maatwerkvoorzieningen toe te kennen? Noem in je uitwerking n artikel waar de belangrijkste onderbouwing voor de maatwerkvoorziening in terug te lezen is. Stuur de verordening mee of kopieer het artikel. Geef daarbij aan welke gemeente dit betreft.

6. Stel dat in de gemeente waar je werkt, de huishoudelijke hulp een maatwerkvoorziening is. Jij bent voornemens deze maatwerkvoorziening toe te kennen. In deze gemeente wordt voor het bepalen van de omvang van de huishoudelijke hulp gebruik gemaakt van het zogenaamde normenkader (zie documenten). Lees dit nomenkader en maak aannames over de Casus zodat je het aantal uren hulp kunt bepalen. Hoeveel uur huishoudelijke hulp zou je toekennen? Motiveer je antwoord

Antwoord gegenereerd door AI Antwoord rapporteren

Stel een studievraag en wij proberen hem zo goed mogelijk te beantwoorden.

Stel een vraag
 
Inloggen via e-mail
Nieuw wachtwoord aanvragen
Registreren via e-mail
Winkelwagen
  • loader

Actie: ontvang 10% korting bij aankoop van 3 of meer items! Actie: ontvang 10% korting bij aankoop van 3 of meer items!

Actie: ontvang 10% korting bij aankoop van 3 of meer items!

loader

Ontvang gratis €2,50 bij je eerste upload

Help andere studenten door je eigen samenvattingen te uploaden op Knoowy. Upload ten minste één document en krijg gratis € 2,50 tegoed.

Upload je eerst document