Studiebot antwoord

Stel een vraag ›
 
Vraag gesteld door: Astika1975 - 4 weken geleden

Schrijf een verslag over het onderwerp: Een specifiek voorbeeld is een clint Z.J.M, 97 jaar oud, die een lelijke val had gehad en haar ribben had gekneusd in september 2023, waardoor ze tijdelijk korset moest dragen en in een rolstoel zat. Voordat het ongeluk gebeurde, was deze clint erg zelfstandig en nam actief deel aan activiteiten, bij het activiteiten centrum. Na het ongeluk gaf ze aan dat ze niets meer kon ondernemen, dit was toen ze nieuw was op de afdeling. Ik mocht voor 3 wekenlang de zorg cordinerend ,zie leereenheid 21. Ik ben met haar in gesprek gegaan om te achterhalen waar ze behoefte aan had. De clint gaf aan dat ze graag gezellig koffie wilde drinken onder de mensen of meer wilt lopen, bewegen. In de rolstoel zitten vindt ze niets.
Ik heb tijdens deze periode contact opgenomen met de fysiotherapeut die twee keer per week bij de clint langs komt en dat ze meedoet met een loopgroep. Mevrouw kreeg dagelijks begeleiding met korte afstanden lopen met behulp van haar rollator en zo nodig een stukje fietsen op de fysiofiets op onze afdeling . Vanwege haar vergeetachtigheid, hield ik de transfer goed in de gaten bij toiletgang en of uit bed, dat haar rollatorwel op de rem stond om valincidenten te voorkomen. Door motivatie en inzet kon ze steeds meer met haar rollator lopen en voelde zich prettig onder de mensen. Hierbij kon ik mijn vaardigheden als begeleider en ondersteuner toepassen, wat ik tijdens mijn opleiding heb geleerd. Dit heeft ervoor gezorgd dat de clint weer helemaal opleefde en zich beter voelde.
Door goed te monitoren en snel in te spelen op de behoeftes van de clint, heb ik ervoor gezorgd dat haar vertrouwen in mij groeide. Dit heeft geleid tot positieve veranderingen in haar herstel en welzijn. Het voorbeeld van deze clint laat zien hoe belangrijk het is om op clintniveau te werken en te kijken naar wat de clint echt nodig heeft.
Ik beveel dan ook aan om op clintniveau te blijven werken en aandacht te besteden aan de individuele behoeftes van de clint. Door goed te observeren, te luisteren en snel in te spelen op veranderingen, kunnen we het vertrouwen van de clint vergroten en hun welzijn verbeteren. Het is essentieel om de clint centraal te stellen en niet vanuit onszelf uit te gaan, maar te streven naar een persoonlijke en passende zorgverlening o
. De tekst moet geschreven zijn op het niveau van de Universiteit. De tekst moet geschreven zijn in de Nederlandse taal. De tekst moet in onbeperkt aantal woorden geschreven zijn. De stijl van de tekst moet zijn: overtuigend.

Antwoord gegenereerd door AI Antwoord rapporteren

Stel een studievraag en wij proberen hem zo goed mogelijk te beantwoorden.

Stel een vraag
 
Inloggen via e-mail
Nieuw wachtwoord aanvragen
Registreren via e-mail
Winkelwagen
  • loader

Actie: ontvang 10% korting bij aankoop van 3 of meer items! Actie: ontvang 10% korting bij aankoop van 3 of meer items!

Actie: ontvang 10% korting bij aankoop van 3 of meer items!

loader

Ontvang gratis €2,50 bij je eerste upload

Help andere studenten door je eigen samenvattingen te uploaden op Knoowy. Upload ten minste één document en krijg gratis € 2,50 tegoed.

Upload je eerst document