Studiebot antwoord

Stel een vraag ›
 
Vraag gesteld door: Astika1975 - 3 maanden geleden

Schrijf een verslag over het onderwerp:
Knelpunten inventariseren
(a) Je zoekt een knelpunt uit de dagelijkse praktijk dat je wilt verbeteren, door in gesprek te gaan met je collegas.
Ik heb eerst de opdracht en de beoordelingscriteria zorgvuldig doorgenomen.

In de dagelijkse praktijk stuitte ik op een knelpunt dat ik graag wil verbeteren: preventie mondzorg. Tijdens het werkoverleg in december wilde ik dit bespreken met mijn collegas, maar helaas ging het overleg niet door. Om toch hun input te verkrijgen, ben ik in gesprek gegaan met mijn werkbegeleider en heb ik voorgesteld om dit knelpunt aan de collegas voor te leggen. Met succes hebben alle collegas het enquteformulier ingevuld en zijn zij akkoord gegaan (staan open), met het aanpakken van dit knelpunt. Ik ben overtuigd dat door gezamenlijke inspanningen de preventie mondzorg aanzienlijk verbeterd kan worden.

(b) Interview 2 directe collegas: afdelingshoofd/leidinggevende/verpleegkundige/verzorgende
Op 30 november 2023 heb ik een gesprek gehad met M.M, de zorg cordinator en afdelingshoofd van de PG-afdeling, Laagbouw 3. Zij gaf aan dat de bejegening van bewoners met dementie een knelpunt was, gebaseerd op twee grote klachten die ook bij de locatiemanager bekend waren. Ik heb dit teruggekoppeld aan mijn studieloopbaanbegeleider L.B, maar zij gaf aan dat dit niet haalbaar was voor deze opdracht. In maart 2024 is de zorg cordinator gestart met het bijscholen van het zorgteam en andere afdelingen van de zorginstelling Bornholm, Amstelring, door deel te nemen aan de cursus Ik woon nu hier en het demente brein. Het doel van deze knelpunt, is om een positieve impact te hebben op de bejegening van bewoners met dementie.

Tijdens mijn gesprek met verpleegkundige S.V en werkbegeleider/ verzorgende IG C.T op zaterdag 23 december 2023 over de knelpunten op de werkvloer, hebben we enkele punten kunnen identificeren:
Allereerst is er een probleem met het gebruik van hoeslakens in plaats van steeklakens bij het verschonen van AD matrassen. C.T had dit grondig uitgezocht en bevestigd dat steeklakens de enige juiste optie zijn volgens de richtlijnen en wetten.
Het gebrek aan naleving van de hyginische richtlijnen, bij het dagelijks dweilen van de spoelruimtes, ondanks duidelijke schriftelijke informatie die aan de muur hangen. Dit moet dringend verbeterd worden.
Een ander knelpunt is het handmatig verplaatsen, van bedlegerige bewoners in plaats met glijzeil, wat ergonomisch niet verantwoord is voor zowel de bewoner als de zorgmedewerkers.
We hebben besproken over het bestellen van een Doff n Donner steunkoushulpmiddel, om ergonomisch werken te stimuleren en collegas vooral hierin mee te nemen. Vaak gebruiken ze geen steunkoushulpmiddel, dat de bewoners pijn en ongemak, kunnen ervaren zonder steunkoushulpmiddel.
Daarnaast moeten we ervoor zorgen dat de wondbakken altijd op tijd worden aangevuld om tijdverspilling tegen te gaan tijdens de ADL zorg bij een bewoner.
Het is van belang om dagelijks de zorg te evalueren, minstens 1 keer per dienst, om verbeter- en aandachtspunten te bespreken. Het is van belang dat deze knelpunten worden aangepakt om aan de behoeften van onze bewoners te voldoen.
Helaas ging het werkoverleg in december niet meer door, zoals eerder aangegeven om een passend knelpunt voor deze opdracht bespreekbaar te maken net alle collegas. Verder lukte het me niet vanwege logistieke problemen om een doff n donner te bestellen, of bekers voor de medicatiekar in verband met voorbereidingen voor het knelpunt MIC-meldingen. Vandaar optie B, met door middel van enquteformulieren een verbeterplan te maken ter verbetering van de zorg en dit structureel te waarborgen.

De BPV-begeleider moet akkoord gaan met het gekozen knelpunt.
Gezien ik geen aansluiting vond met de vorige knelpunten met het zorgteam, wat niet haalbaar was, en het werkoverleg in december niet meer doorging, heb ik heel goed overwogen om een enquteformulier door het heel team in te vullen over een onderwerp dat sinds oktober 2023 besproken was in overleg met de werkbegeleider en zorg cordinator M.M om hierover een verbeterplan uit te werken.

Knelpunt analyseren
(a) De student onderzoekt wat er niet goed verloopt of verbeterd zou kunnen worden.
(b) Ga na wat eventuele oorzaken zijn van het knelpunt.

Onderzoek mogelijkheden ter verbetering van preventie mondzorg.
Lees 1 artikel uit een vaktijdschrift /internet dat betrekking heeft op het onderwerp dat je gekozen hebt. Het artikel is ter ondersteuning en verdieping van het onderwerp.
Maak van het artikel een korte samenvatting.


. De tekst moet geschreven zijn op het niveau van de Universiteit. De tekst moet geschreven zijn in de Nederlandse taal. De tekst moet in onbeperkt aantal woorden geschreven zijn. De stijl van de tekst moet zijn: overtuigend.

Antwoord gegenereerd door AI Antwoord rapporteren

Stel een studievraag en wij proberen hem zo goed mogelijk te beantwoorden.

Stel een vraag
 
Inloggen via e-mail
Nieuw wachtwoord aanvragen
Registreren via e-mail
Winkelwagen
  • loader

Actie: ontvang 10% korting bij aankoop van 3 of meer items! Actie: ontvang 10% korting bij aankoop van 3 of meer items!

Actie: ontvang 10% korting bij aankoop van 3 of meer items!

loader

Ontvang gratis €2,50 bij je eerste upload

Help andere studenten door je eigen samenvattingen te uploaden op Knoowy. Upload ten minste één document en krijg gratis € 2,50 tegoed.

Upload je eerst document