Studiebot antwoord

Stel een vraag ›
 
Vraag gesteld door: demi deem - 2 maanden geleden

kan je van deze tekst de belangrijke stukken eruit halen en het in steekwoorden geven ? Samenloop met intracommunautaire levering

Bij leveringen van nog niet ingevoerde goederen die zich al wel op Nederlands grondgebied bevinden, staat Nederland onder voorwaarden toepassing van het nultarief toe (post a.1). Het kan voorkomen dat de levering van de niet-ingevoerde goederen gepaard gaat met vervoer naar een andere lidstaat en dus tevens sprake is van een intracommunautaire levering (post a.6). Net als voorheen staat in het besluit dat voor de toepassing van het nultarief alleen aan de bewijsvoering voor post a.1 hoeft te worden voldaan en niet aan de zwaardere eisen van post a.6.

In dat verband wordt voor het eerst expliciet goedgekeurd dat de levering dan ook niet als intracommunautaire levering hoeft te worden opgenomen in de btw-aangifte en de opgaaf intracommunautaire prestaties. Hetzelfde geldt voor de intracommunautaire verwerving als een niet-ingevoerd goed wordt vervoerd van een andere lidstaat naar Nederland. Deze handelwijze is overigens ook nu al de gangbare praktijk. Wij wijzen erop dat hieruit mismatches kunnen ontstaan met andere lidstaten indien daar een andere praktijk geldt. De Toelichting gaat daar niet op in.

Antwoord gegenereerd door AI Antwoord rapporteren

Stel een studievraag en wij proberen hem zo goed mogelijk te beantwoorden.

Stel een vraag
 
Inloggen via e-mail
Nieuw wachtwoord aanvragen
Registreren via e-mail
Winkelwagen
  • loader

Actie: ontvang 10% korting bij aankoop van 3 of meer items! Actie: ontvang 10% korting bij aankoop van 3 of meer items!

Actie: ontvang 10% korting bij aankoop van 3 of meer items!

loader

Ontvang gratis €2,50 bij je eerste upload

Help andere studenten door je eigen samenvattingen te uploaden op Knoowy. Upload ten minste één document en krijg gratis € 2,50 tegoed.

Upload je eerst document