Studiebot antwoord

Stel een vraag ›
 
Vraag gesteld door: Roelmak21 - 4 maanden geleden

Schrijf een verslag over het onderwerp: Verslag begeleiding nieuwe collega

Mijn opdracht gaat over het begeleiden van een nieuwe collega, die net begonnen is met de VPK opleiding 1ste jaar. Haar taken bestaan voornamelijk uit het assisteren van clinten met de dagelijkse handelingen, zoals douchen, aankleden, uitkleden, haar kammen, en het helpen met eten en drinken. Daarnaast moet ze rapporteren, de kamer opruimen en kasten vullen. Mijn collega is 17 jaar oud en nog onervaren in de zorg, vooral op het gebied van ADL handelingen.

Ik heb haar uitgekozen voor mijn opdracht omdat ik merk dat ze goede begeleiding nodig heeft en nog veel moet leren. Ze is blij met mijn hulp en ik ben bereid haar te ondersteunen in haar leerproces. Ik heb haar gevraagd om doelen in te stellen, zodat ik haar gericht kan helpen. Ik heb voor mezelf ook doelen ingesteld.

Mijn drie leerdoelen zijn:
1. Collega geruststellen en stimuleren om initiatief te nemen.
2. Haar helpen met rapporteren in het digitale systeem.
3. Begeleiding bieden die past binnen wet- en regelkennis en letten op de kwaliteit van haar werkzaamheden.

Om deze doelen te bereiken, geef ik mijn collega heldere instructies, geef ik haar aanwijzingen en adviezen, toon ik voorbeeldgedrag, stimuleer ik haar actief, en nodig ik haar uit om haar opvattingen, ideen en vragen in te brengen. Ik wil haar ook leren om reflectief te zijn en evidence-based te werken.

Ik merk dat mijn collega nog onzeker is en weinig initiatief neemt, maar wel alert is op huidproblemen bij bewoners. Ik wil haar geruststellen en overhalen om niet alles in n keer te willen bereiken. Ook wil ik haar helpen om zelfstandiger te worden in haar werkzaamheden, zoals het zelfstandig uitvoeren van ADL handelingen en het dragen van inco's. Daarnaast wil ik haar leren hoe ze goed kan rapporteren in het digitale systeem.

Aan het einde van de 3 weken zal ik feedback vragen over mijn leerdoelen aan mijn begeleider en aan mijn collega. Ik hoop dat ik haar in deze periode goed heb kunnen begeleiden en dat ze zich verder heeft kunnen ontwikkelen in haar werkzaamheden.
Basisdeel
VZ:
B1-K2-W3: Draagt bij aan goede kwaliteit van zorg (Professional en
kwaliteitsbevorderaar) (vakbekwaam)
B1-K2-W1: Zorgt voor professionele ontwikkeling (Reflectieve EBP
professional) (vakbekwaam)
Profieldeel
MZ:
P1-K1-W4 Begeleidt nieuwe collegas, stagiaires en/of vrijwilligers
(vakbekwaam)
Je kijkt terug op jouw inzet van de Canmedsrollen

Schrijf een verslag hierover hoe jij deze stagiare hebt begeleidt . De tekst moet geschreven zijn op het niveau van de Universiteit. De tekst moet geschreven zijn in de Nederlandse taal. De tekst moet in onbeperkt aantal woorden geschreven zijn. De stijl van de tekst moet zijn: overtuigend.

Antwoord gegenereerd door AI Antwoord rapporteren

Stel een studievraag en wij proberen hem zo goed mogelijk te beantwoorden.

Stel een vraag
 
Inloggen via e-mail
Nieuw wachtwoord aanvragen
Registreren via e-mail
Winkelwagen
  • loader

Actie: ontvang 10% korting bij aankoop van 3 of meer items! Actie: ontvang 10% korting bij aankoop van 3 of meer items!

Actie: ontvang 10% korting bij aankoop van 3 of meer items!

loader

Ontvang gratis €2,50 bij je eerste upload

Help andere studenten door je eigen samenvattingen te uploaden op Knoowy. Upload ten minste één document en krijg gratis € 2,50 tegoed.

Upload je eerst document