Studiebot antwoord

Stel een vraag ›
 
Vraag gesteld door: Roelmak21 - 5 maanden geleden

Schrijf een verslag over het onderwerp:
Verantwoordelijks verslag
Situatie
Ik ben werkzaam per september 2023 als Verzorgende IG/MMZ 3e jaar bij Laagbouw 3, Bornholm, Amstelring in Hoofddorp op een Psychiatrische afdeling plus. De doelgroep waarmee ik werk is best wel een pittige doelgroep, omdat er bij deze bewoners sprake is van een complex van medische aandoeningen, waaronder een vorm van dementie, waarbij onbegrepen gedrag bij komt kijken, zoals verward, onrust, roepgedrag, agressie. Er wonen hier 21 bewoners. In de ochtend staan we in de zorg met 3 zorgmedewerkers en 1 welzijn/keukenmedewerker. Ik had die dag de ochtenddienst van 07.00-15-30 uur.

Zorgprofiel van de clint over het medisch incident waarover de situatie gaat.
De heer K.T, een 95-jarige man van Indonesische afkomst, is onlangs verhuisd naar ons verpleeghuis (sinds 3 dagen), vanwege problemen thuis waaronder valincidenten en vorm van dementie, samen met zijn partner. Hij vertoont tekenen van cognitieve achteruitgang en vergeetachtigheid. Deze clint heeft recentelijk zijn ribben gekneusd door een valincident thuis. Het beleid voor deze clint K.T is curatief, met de instructie om niet te reanimeren, ZZP 5. Hij heeft gevorderde dementie, nierfunctiestoornissen, hypertensie, gonartrose en latente tuberculose. Hij loopt met behulp van een wandelstok en rollator.
Medisch incident:
Tijdens de overdracht op donderdag 14 september 2023, in Zusterpost rond 15.04 uur, meldde een collega dat de heer K.T was gevallen. De kamerdeur was dicht en zijn echtgenote riep om hulp. Ik stond meteen op en ging snel naar de heer zijn kamer samen met mijn collega, werkbegeleider Charlene.
De heer aangetroffen liggend op zijn rug op de vloer, op de kamer, waar de binnendeur open stond. Zijn partner zat op een stoel aan tafel en was verder rustig aanwezig. Nagevraagd aan haar, wat er gebeurd is. Echtgenote vertelde dat de heer opstond van zijn stoel, om zijn wandelstok te pakken, verstapte zich, door evenwichtsverlies en kwam te val met hoofd tegen de muur.
De heer was kalm/ rustig aanwezig. Daarnaast heb ik geobserveerd, dat de wandelstok aan de rollator vastzat en qua afstand van de locatie waar de heer gevallen is veraf is (1,5 meter). Waarschijnlijk liep de heer een paar stappen ernaar toe om zijn wandelstok te pakken, was dus niet binnen handbereik.
Ik ging eerst alle controles uitvoeren door te observeren en vragen te stellen aan de heer, zoals, als de heer pijn had? Had de heer verwondingen opgelopen? Is de heer bij bewustzijn? Verward? Misselijk? Hoe is de stand van beide benen en armen? Hoe is de ademhaling? Gebruikt de heer bloedverdunners.
De heer heeft hoofdletsel opgelopen, een schaafwond.
Opgelopen (+- 2cm diameter, ronde vorm) bovenzijde iets mee.
Naar links, op zijn hoofd bovenkant en rood opgezwollen plek (hematoom). Op zijn linker elleboog. Huid intact. Voelt pijn aan bij aanraking. Met mijn verbale instructies, kon hij beide armen en benen bewegen.
De heer gaf aan zich draaierig/ duizelig te voelen. De heer was verder goed aanspreekbaar, niet bewusteloos, goed alert. De heer was wel geschrokken. Voor mij was belangrijk de heer op een rustige manier te benaderen. Mijn collega/ werkbegeleider Charlene bleef bij de heer, terwijl ik de meetmonitor ben gaan halen.
Vervolgens heb ik de meetmonitor door middel van promeso gebruikt, om de vitale functies van de heer te meten.
Vitale functies uitgevoerd:
Temperatuur: 36,1 C
Bloeddruk: 137/55 mmHg
Polsslag: 64 bpm
Saturatie: 99%
De heer gebruikt geen bloedverdunners.
Ik de arts meteen ingeschakeld. De dienstdoende arts (P.v.H.), was afwezig, dus heb een andere arts (W.V) gesproken over het valincident. Ik heb deze informatie telefonisch, gedeeld volgens de SBARR-METHODE. Van de arts mocht ik de heer op een stoel laten zitten en zou ze binnen 45 minuten langskomen voor de beoordeling.
Ik heb de heer op een duidelijke zachte, rustige manier begeleidt naar een stoel op de haptomische wijze. Dit deed ik door contact te houden met de heer, voortdurend peilen hoe het met de heer ging, keek hoe de heer reageerde, checkt of het me lukte en op basis daarvan mijn handen, houding en stem op een subtiele manier de heer van liggend op de vloer naar zittend in de stoel. Dit kon ik alleen door vertrouwen te winnen bij de heer, gezien ik hem pas de 2 dag kende en hij het echt ook kan en aandurfde. Deze transfer was veilig en goed gelukt. De heer zat op een stoel en heb ik nog wat drinken aangeboden i.o. van de arts, zodat de heer rustig kon kalmeren van dit valincident.
De familie, 1e contactpersoon, zijn dochter, heb ik op de hoogte gebracht en een MIC-melding van gedaan. Ik heb dit valincident gerapporteerd. De heer geadviseerd zijn wandelstok binnen handbereik te plaatsen, als de heer dit wil gebruiken om mee te lopen. Dit was veilig voor de heer.
Beoordelingscriteria:

De student:

B1-K1-W8: 1. Onderbouwt hoe zij op constructieve wijze de onvoorziene situatie heeft gevalueerd met betrokkenen volgens de richtlijnen van de organisatie.

B1-K1-W8: 2. Onderbouwt hoe zij (non-)verbale signalen van betrokkene(n) hebben geleid tot keuzes in haar handelen.

B1-K1-W8: 3. Onderbouw hoe haar observaties hebben gedragen aan het tijdig signaleren van gevaar en/of ongemak voor betrokkene(n).B1-K1-W8: 4. Onderbouwt hoe zij snel en adequaat heeft gehandeld volgens wettelijke richtlijnen en procedures van de organisatie.B1-K1-W8: 5. Onderbouwt hoe ze haar professionele en eigen grenzen en gevoelens gehanteerd heeft tijdens en na de onvoorziene situatie.
. De tekst moet geschreven zijn op het niveau van de Universiteit. De tekst moet geschreven zijn in de Nederlandse taal. De tekst moet in onbeperkt aantal woorden geschreven zijn. De stijl van de tekst moet zijn: medisch.

Antwoord gegenereerd door AI Antwoord rapporteren

Stel een studievraag en wij proberen hem zo goed mogelijk te beantwoorden.

Stel een vraag
 
Inloggen via e-mail
Nieuw wachtwoord aanvragen
Registreren via e-mail
Winkelwagen
  • loader

Actie: ontvang 10% korting bij aankoop van 3 of meer items! Actie: ontvang 10% korting bij aankoop van 3 of meer items!

Actie: ontvang 10% korting bij aankoop van 3 of meer items!

loader

Ontvang gratis €2,50 bij je eerste upload

Help andere studenten door je eigen samenvattingen te uploaden op Knoowy. Upload ten minste één document en krijg gratis € 2,50 tegoed.

Upload je eerst document