Studiebot antwoord

Stel een vraag ›
 
Vraag gesteld door: jhlfontijne1 - 5 maanden geleden

Schrijf een verslag over het onderwerp: Geheim transport: Helene Bakker (Samenvatting) Jason Fontijne
Abel gaat kamperen in Spanje; hij vindt het best spannend om weg te gaan, want hij heeft nog nooit gekampeerd. Hij gaat eigenlijk nooit op vakantie. Zijn moeder heeft daar geen geld voor. Ze heeft geen baan, maar een uitkering en daar houdt ze niets van over.
Abel heeft geen vader meer. Die is al vier jaar geleden dood gegaan. Hij was op bezoek bij zijn ouders in Turkije, toen hij ineens dood neerviel. Abel is toen met zijn moeder naar de familie in Turkije gegaan, maar dat was natuurlijk geen vakantie.
Rik, een vriend van Abel, weet dat Abel zich in de zomer altijd verveelt. Daarom heeft hij gevraagd of hij mee wil op vakantie naar Spanje. Ze gaan naar een natuurcamping in de Pyreneen. Dat zijn de bergen op de grens van Spanje en Frankrijk. Abel vond het meteen geweldig.
Abel mag met de ouders van Rik mee rijden naar Spanje. Zijn moeder vindt het goed, want de ouders van Rik wilden niet dat Abel iets zou betalen en ze hadden genoeg kampeerspullen. Abel hoefde dus geen slaapzak en matje te kopen.
In Spanje komt Abel er achter dat jij op een natuurcamping is. Dat is een camping waar mensen geen kleren dragen. Abel vindt dit in het begin niet leuk, maar daarna gaat hij zelfs zonder zwembroek lopen.
De volgende dag wordt Abel opeens door 2 mannen meegenomen naar een hut in de bergen. Daar dwingen twee mannen hem om een zware rugzak te dragen. Ze lopen naar de Pyreneen, richting Frankrijk. Abel ontdekt al snel dat hij pistolen draagt.
Opeens komen ze bij een groen busje waar een vrouw in zit. Zij duwt hem in het busje. Abel kan nog een appje naar Rik sturen waarin hij schrijft dat hij is meegenomen. Daarna is zijn mobiel afgepakt.
Rik en zijn ouders zijn ongerust; ze hebben uren naar Abel gezocht. Opeens ontvangen zij het appje, maar bellen lukt niet. Ze schakelen de politie in. Door een speurhond wordt ontdekt dat Abel ergens in Frankrijk moet zijn. Ze denken dat hij een stel wapensmokkelaars heeft betrapt en dat hij daarom is gepakt.
Ze rijden naar Frankrijk. Daar wordt er gewisseld van chauffeurs. Deze 2 mannen spreken Nederlands, maar Abel laat niet merken dat hij ze kan verstaan.
Abel kan in het busje niet slapen en rijdt uren mee. Het busje stopt een aantal keer en opeens moet Abel eruit. Het blijkt dat hij in Antwerpen is. Hij kan lezen wat er op een gebouw staat. Hij wordt herkend, want het bleek dat hij in een opsporingsbericht op televisie is geweest. Abel vertelt dat hij in een busje zat met wapens en vertelt het kenteken. Dan wordt de politie gebeld. De politie komt aan en laten Abel met zijn moeder bellen. Abel vertelt aan de politie ook wat hem is overkomen, over de wapens en het busje met kenteken.
Een agent brengt Abel thuis. Zijn moeder is heel gelukkig en Abel ook. Hij eet en daarna valt hij als een blok in slaap. De volgende dag hoort Abel dat ze het busje hebben gevonden.
Een dag later gaat de bel: het zijn Rik en zijn ouders. Zij zijn meteen naar huis gereden en zij hebben een verrassing voor Abel en zijn moeder. Ze nemen ze mee naar een echte natuurcamping. Zonder zwembroek mag je daar niet lopen. Ze hebben het heel gezellig met elkaar. Dan gaat de telefoon. Het is de politie: de zaak is opgelost! De mannen zijn gearresteerd en er zijn heel veel wapens gevonden.
. De tekst moet geschreven zijn op het niveau van de Middelbare school. De tekst moet geschreven zijn in de Nederlandse taal. De tekst moet in onbeperkt aantal woorden geschreven zijn. De stijl van de tekst moet zijn: geen voorkeur.

Antwoord gegenereerd door AI Antwoord rapporteren

Stel een studievraag en wij proberen hem zo goed mogelijk te beantwoorden.

Stel een vraag
 
Inloggen via e-mail
Nieuw wachtwoord aanvragen
Registreren via e-mail
Winkelwagen
  • loader

Actie: ontvang 10% korting bij aankoop van 3 of meer items! Actie: ontvang 10% korting bij aankoop van 3 of meer items!

Actie: ontvang 10% korting bij aankoop van 3 of meer items!

loader

Ontvang gratis €2,50 bij je eerste upload

Help andere studenten door je eigen samenvattingen te uploaden op Knoowy. Upload ten minste één document en krijg gratis € 2,50 tegoed.

Upload je eerst document