Studiebot antwoord

Stel een vraag ›
 
Vraag gesteld door: Astika1975 - 5 maanden geleden

Schrijf een verhaal over het onderwerp: Mevrouw v.d.M 85 jaar oud, is opgenomen anno november 2022, is bekend met ziektebeeld, CCL=> chronische lymfatische leukemie. Rugklachten door inzakking rugwervels, Coraxtrose (artrose in de help). Diabetes mellitus type 2. Hartfalen, veel oedeem in de benen, moet elke 3 dagen gezwachteld worden. Mevrouw is rolstoelafhankelijk. Mevrouw kan zelfstandig staan/draaien. Mevrouw woont samen met echtgenoot de heer W (Alzheimer), op een tweepersoonskamer.
Medisch incident, voorgevallen op woensdag 16 november 2022, tijdens de avonddienst na 17.00 uur 21.30 uur.
Aanwezig zorgteam collega S en ik op de afdeling Somatisch, Hoogbouw 4.

Stap 1
Orintatie op de situatie
Ik maakte tijdens deze stap gebruik van de SBAR
S: Je spreekt met: vertel wie je bent en voor welke afdeling je werkt. Ik bel over: mevrouw M van 85 jaar oud. Noem de afdeling en kamernummer. Het probleem waarover ik bel: Mevrouw is kortademig, heeft last van langdurig hoesten en voelt warm aan en is er sprake van een irreguliere (onregelmatige) polsslag.
De MEWS-score: 2 (+niet-pluis gevoel van zorgverlener tellen)
B: Mevrouw is bekend met CCL en hartfalen, oedeem in de benen en diabetes mellitus type 2. Benoem de medicatie die mevrouw gebruikt. Vitale functies
Controles:
Ademhaling 13 per minuut,
Polsslag +- 96/minuut,
Temperatuur 38 C graden,
Bloeddruk 157/70
Saturatie 93%
Bloedsuikerwaarde 10,4 mmol.
A: Ik denk aan het volgende lichamelijke probleem: Koorts, 38 C graden, klink hoesterig.
R Ik zou graag willen dat u langskomt, dat u eventueel het beleid bepaalt ten aanzien van de kortademigheid, afwijkende vitale functies controles. Dat wil ik doen, omdat de situatie van mevrouw M, duidelijk veranderd is en ik een passende zorg wil verlenen aan mevrouw.
Ik rapporteer duidelijk wat er is gebeurd en zet het op hoge prioriteit in het digitale zorgdossier van de zorgvrager.


Punten van aandacht
Eventuele acties die nodig zijn op het gebied van de 4 domeinen Zorgleefplan

Participatie: Mevrouw wil in bed rusten (was rond 17.00 uur), voor het avondeten en had geen behoefte om in de huiskamer zitten.
Woon- en leefomstandigheden: Mevrouw woont samen met haar echtgenoot in een tweepersoonskamer, op de Somatische afdeling, Bornholm in Hoofddorp. Houdt ervan om in de huiskamer te zitten met haar echtgenoot.
Mentaal welbevinden en autonomie: De stemming van mevrouw is niet goed. Mevrouw is heel angstig, niet goed aanspreekbaar, maakte handgebaren om iets duidelijk te maken.
Lichamelijke welbevinden en gezondheid: Mogelijkheden bespreken. Mevrouw heeft mogelijk koorts. Sprake van kortademigheid en onregelmatige polsslag.

Aanvullende observaties
Ik heb de zorgvrager goed geobserveerd. Mevrouw bleef op haar kamer en is gaan liggen in bed. Ik heb nog 1 keer de vitale functies gecontroleerd en was nog steeds afwijkend. Onregelmatige polsslag +- 100/ minuut. Mevrouw gedroeg zich heel passief. Maakte handgebaren tijdens het aanknopen van een gesprek, iets wat ongebruikelijk was bij haar. Kon geen volle zinnen

Ik ga gebruik maken van de PES-methode:

P: Zorgvrager voelt zich niet fit.
E: Oncomfortabel, angstige indruk.
S: Kortademig, hoesterig.

Aangezien mevrouw last had van benauwdheid, heb ik een zuurstof-concentrator aangesloten in overleg met de zorg cordinerende. Mevrouw is daardoor meteen een beetje gekalmeerd. Mevrouw voelde nog warm aan. Katoenen nachtjapon voor mevrouw aan. Ook is besproken om mevrouw elk uur in de gaten te houden tijdens onze dienst.
Nadat de zorg cordinerende is geweest, kreeg mevrouw 2 paracetamol tabletten tegen de koorts. Bij mevrouw is voor alle zekerheid, een Covid-test afgenomen. Mevrouw moest tijdelijk op haar kamer blijven, in isolatie, totdat de uitslag binnen is. Mevrouw is voor nu, aangesloten O2 1 L/minuut. De volgende dag nog een ECG maken vanwege onregelmatige polsslag 70-110/ minuut, in verband met atriumfibrilleren (boezemfibrilleren).Resultaat/ reflectie:
Het resultaat is dat mevrouw na het aansluiten van de zuurstof iets beter ging. Mevrouw heeft goed geluisterd. Mevrouw deed het rustig aan en was gaan liggen in bed.
Ik vind dat er tijdens deze situatie goed is gehandeld en we de juiste stappen hebben genomen. Mevrouw was erg blij dat we er waren en dat ze er niet alleen voor stond. De echtgenoot was ook gekalmeerd en rustig aanwezig. De arts gaf de volgende dag aan dat ik de vitale functies goed had gemeten en wist wat belangrijk was en ook van toepassing voor de juiste zorg. De overdracht ging goed en de collegas wisten wat hun te wachten stond. Ze wisten onder andere rapporteren. Ook vind ik dat klinisch redeneren goed helpt bij zo een geval. De volgende dag kregen we de uitslag dat mevrouw Covid positief was. Isolatie protocol handhaven.
. De tekst moet geschreven zijn op het niveau van de Universiteit. De tekst moet geschreven zijn in de Nederlandse taal. De tekst moet in onbeperkt aantal woorden geschreven zijn. De stijl van de tekst moet zijn: medisch.

Antwoord gegenereerd door AI Antwoord rapporteren

Stel een studievraag en wij proberen hem zo goed mogelijk te beantwoorden.

Stel een vraag
 
Inloggen via e-mail
Nieuw wachtwoord aanvragen
Registreren via e-mail
Winkelwagen
  • loader

Actie: ontvang 10% korting bij aankoop van 3 of meer items! Actie: ontvang 10% korting bij aankoop van 3 of meer items!

Actie: ontvang 10% korting bij aankoop van 3 of meer items!

loader

Ontvang gratis €2,50 bij je eerste upload

Help andere studenten door je eigen samenvattingen te uploaden op Knoowy. Upload ten minste één document en krijg gratis € 2,50 tegoed.

Upload je eerst document