Studiebot antwoord

Stel een vraag ›
 
Vraag gesteld door: jetteke77 - 10 maanden geleden

Herschrijf de volgende tekst: Elke scheiding is uniek, maar is globaal in drie stadia in te delen; het crisisstadium, overgangsstadium en stadium van de hernieuwde stabiliteit. In elke stadia komen verschillende vragen en onzekerheden bij alle betrokkenen naar boven. Dit vraagt van de professional in elke fase een andere manier van ondersteunen.
Het crisisstadium heet niet voor niets het crisisstadium. Dit stadium is ingewikkeld en moeilijk voor alle betrokkenen. Deze fase duurt soms drie tot vijf jaar. In het gezinsleven is er spanning, onzekerheid en frustratie. Ouders zijn minder beschikbaar voor hun kind(eren) omdat zij in beslag worden genomen door hun eigen emoties of relatieproblemen. De ouder-kindrelatie kan onder druk komen te staan, wat zich uit in minder emotionele steun en aandacht voor het kind. Kinderen kunnen gevoelens van schuld of rouw ervaren. Deze fase eindigt met een scheiding.
In het overgangsstadium verandert vaak de woon-leefsituatie en de structuur van de week voor het kind. Soms gaan ze in een andere buurt wonen, veranderen van school en krijgen ze te maken met een eventuele nieuwe partner van ouder(s). Doordat het inkomen niet meer gedeeld wordt, kan dit gevolgen hebben voor deelname aan (sport)clubs, verenigingen of activiteiten van de kind(eren).
In het stadium van hernieuwde stabiliteit is er meestal sprake van meer stabiliteit. De leefsituatie en verdeling van de zorg- en opvoedtaken zijn duidelijk. Het kind heeft de tijd gehad om aan de nieuwe situatie te wennen en er is een nieuwe band met beide ouders opgebouwd. Doordat het duidelijk is dat er geen gezamenlijke toekomst meer zal zijn, is er meer ruimte voor herstel en gevoel van evenwicht (NJi, z.d.-b).

. De tekst moet geschreven zijn in de Nederlandse taal.

Antwoord gegenereerd door AI Antwoord rapporteren

Stel een studievraag en wij proberen hem zo goed mogelijk te beantwoorden.

Stel een vraag
 
Inloggen via e-mail
Nieuw wachtwoord aanvragen
Registreren via e-mail
Winkelwagen
  • loader

Actie: ontvang 10% korting bij aankoop van 3 of meer items! Actie: ontvang 10% korting bij aankoop van 3 of meer items!

Actie: ontvang 10% korting bij aankoop van 3 of meer items!

loader

Ontvang gratis €2,50 bij je eerste upload

Help andere studenten door je eigen samenvattingen te uploaden op Knoowy. Upload ten minste één document en krijg gratis € 2,50 tegoed.

Upload je eerst document