Studiebot antwoord

Stel een vraag ›
 
Vraag gesteld door: Astika1975 - 9 maanden geleden

Schrijf een verslag over het onderwerp: Beschrijf de observatie die ik gedaan heb bij de heer K? De client de heer K.A vertoont een rustig en teruggetrokken gedrag, dat kan wijzen op een vorm van depressie. De kenmerken die de heer vertoont met een vorm van depressie zijn o.a.:
Last van slapeloze nachten.
Stemmingswisselingen, waaronder te herkennen in sombere stemming voor het grootste gedeelte van de dag. Wanneer de heer niet op het afgesproken tijdstip geholpen wordt met ADL zorg, en of alarmeert voor toiletgang, zijn eten niet meteen krijgt, reageert hij boos en fel, waardoor de heer geagiteerd kan overkomen.
De heer heeft hij een verminderde eetlust, drinkt weinig, en heeft daardoor een lage BMI. De heer eet eenzijdig, ondanks stimulans van de voedingsassistente (grotendeels pap en karnemelk). De heer staat niet open voor meerdere keuze qua eten en drinken die dagelijks worden aangeboden. De heer weigert met regelmaat bijvoeding (verrijkte koolhydraten fresubin flesjes), die door de ditiste is voorgeschreven. Hij laat de flesjes met regelmaat staan.
De heer rookt vaker en veel sigaretten.
Hij voelt zich vaak vermoeid, ligt veel in bed.
De heer is besluiteloos, duidelijk geen interesse of plezier in activiteiten.
Daarnaast draagt hij vaak bevuild kleding en slaapt vaak hiermee.
De heer heeft weinig tot geen contact met andere medebewoners, dat kan leiden tot gevoelens van eenzaamheid en isolatie. Het gebrek aan sociale interactie kan ook een gevolg zijn van de depressie zelf. De heer eet alleen aan tafel en rookt alleen op balkon.
De heer weigert soms zijn medicatie inname.
Vergeetachtigheid. De heer vergeet dat de heer nog beltegoed en shag sigaretten heeft. De heer neemt contact met zijn familie (stiefzoon P.V en buurvrouw/vriendin I) en achteraf blijkt dat de heer nog een voorraad van heeft.
. De tekst moet geschreven zijn op het niveau van het MBO. De tekst moet geschreven zijn in de Nederlandse taal. De tekst moet in 100 woorden geschreven zijn. De stijl van de tekst moet zijn: medisch.

Antwoord gegenereerd door AI Antwoord rapporteren

Stel een studievraag en wij proberen hem zo goed mogelijk te beantwoorden.

Stel een vraag
 
Inloggen via e-mail
Nieuw wachtwoord aanvragen
Registreren via e-mail
Winkelwagen
  • loader

Actie: ontvang 10% korting bij aankoop van 3 of meer items! Actie: ontvang 10% korting bij aankoop van 3 of meer items!

Actie: ontvang 10% korting bij aankoop van 3 of meer items!

loader

Ontvang gratis €2,50 bij je eerste upload

Help andere studenten door je eigen samenvattingen te uploaden op Knoowy. Upload ten minste één document en krijg gratis € 2,50 tegoed.

Upload je eerst document