Studenten van de opleiding Voeding en Diëtetiek verkopen hun samenvattingen voor HBO. De studiedocumenten helpen je beter voor te bereiden op de Voeding en Diëtetiek tentamens.
De lesstof overzichtelijk bij elkaar. Na veel gepuzzel heb ik uiteindelijk een document gemaakt met als uitganspunt de te leren Dieet Richtlijnen, aangevuld met informatie uit Krause's en Stegeman. En informatie van websites longfonds, MLD, Nierstichting
Deze samenvatting is gemaakt voor Dietistisch Handelen semester 4 jaar 2. De samenvatting sluit aan op Voeding en Diëtetiek aan de Haagse Hogeschool. Besproken onderwerpen: - ondervoeding en parameters voor ondervoeding - energie- en eiwitbehoefte - refee...
In deze samenvatting komt Samenwerkend Leren aan bod van semester 4 week 33-40 (jaar 2) van Voeding en Diëtetiek aan de Haagse Hogeschool. Besproken onderwerpen: - Complete samenvatting boek Veilig Voedsel voor het blok thema microbiologie. - Verschillen...
In deze samenvatting komt Samenwerkend Leren aan bod van Voeding en Diëtetiek aan de Haagse Hogeschool, semester 4 week 21-32 (jaar 2). Besproken onderwerpen: - Ondervoeding - Lichaamssamenstelling - Voedselverzorgingsprocessen - Bederf en conservering - ...
Microbiologie samenvattingen van hele blok. voeding diëtiek leerjaar 1 gehele microbiologie . alles wat de maken heeft met microbiologie te voorbereiding voor je tentamens!
Dit is een samenvatting van §5.1 en §5.2 van het boek 'Psychologie, een inleiding'. Samen met mijn samenvattingen over heel hoofdstuk 2 en 3 is dit een goede voorbereiding op de kennistoets van periode 1. De samenvattingen bevatten allemaal pla...
Verkoop en verdien aan je studiedocumenten. Upload vandaag je samenvatting en help de vele studenten die dagelijks zoeken naar jouw documenten. Gebruikers hebben al meer dan €315.000,00 verdiend.
Document uploadenDit is een samenvatting van hoofdstuk 3 en §9.3 van het boek 'Psychologie, een inleiding'. Dit is er samengevat: § 3.1.2 en § 3.1.3 § 3.2.1 tot en met blz. 94 Blz. 101 tot en met 102 (einde na sensatie van timbre) Blz. 105 tot en met 109 ...
Dit is een samenvatting van: Hoofdstuk 2: §2.1, §2.2 (§2.2.4 geen stof voor deze kennistoets) en §2.3. Dit is een samenvatting die ik heb gemaakt als student Voeding en Diëtetiek voor de kennistoets van periode 1. Deze samenvatting bevat veel plaatje...
Ik heb deze tentamen opdracht afgerond met een 9,5; het beoordelingsformulier is bijgevoegd. Deze opdracht is ter inspiratie beschikbaar, doe er je voordeel mee. Letterlijk overnemen is plagiaat!
Ik heb deze tentamen opdracht afgerond met een 6,7, beoordelingsformulier is bijgevoegd. Deze opdracht is ter inspiratie beschikbaar, doe er je voordeel mee. Letterlijk overnemen is plagiaat!
Tentamenopdracht Verdieping voedingsleer en diëtetiek voor het derde jaar van de opleiding Voeding & Diëtetiek van het NTI. Beoordeeld met een 8,1, beoordelingsformulier bijgevoegd! HERINNERING/BELANGRIJK: exact kopiëren = fraude. Gebruik het als inspir...
Duidelijke en overzichtelijke samenvatting van de verplichte literatuur voor het vak Toegepaste Levensmiddelenleer. (Voeding en diëtetiek, NTI). Ook de stof uit de e-module en de proeftentamens vind je erin terug. Ik had een 9,2
Heldere en overzichtelijke samenvatting van hoofdstuk 8 t/m 20 van het boek Ons Voedsel (Frans M. de jong) en het boek The Science of Nutrition hoofdstuk 2, 4 t/m 6, 13 en 15 (volgens literatuurlijst) Vak: Toegepaste Levensmiddelenleer (leerjaar 1) Studie:...
In deze samenvatting vind je alle informatie van microbiologie die nodig is voor het tentamen van periode 2 in leerjaar 3. De samenvatting is kort en bondig.
Deze samenvatting bevat alle relevante informatie uit het boek Understanding Nutrition voor Periode 2 van Leerjaar 1, Voeding & Diëtetiek. De volgende paragrafen worden behandeld: 4.2-4.3, 5.3 en pagina 50 6.2-6.3 7.1-7.2-7.3 8.1 en 8.3, 8.4 14.1 en 14...
In dit document vind je een Nederlandse samenvatting van het boek Understanding Nutrition Hoofdstuk 1 tot en met 7 De volgende paragrafen worden behandeld: 4.1, 4.3, 4.4, 4.5, 5.1, 5.4, 5.5, 5.6, 6.1, 6.3, 6.4 6.5 en 7.3 Dit is de informatie die je nodig ...
In deze samenvatting vind je het complete boek Marketing, geschreven door Peter O. van der Meer en Edumundo. Het boek is te vinden op de site van Edumundo.
In deze samenvatting vind je alle informatie van het vak Sociale Wetenschappen die nodig is voor de kennistoets van Periode 1 in Leerjaar 3. De samenvatting is kort en bondig.
In deze samenvatting vind je de benodigde informatie van het vak onderzoek, inclusief complete samenvatting van Edumundo: Marketing, voor de kennistoets van leerjaar 3, periode 1.
In deze samenvatting vind je alle informatie van dieetleer die nodig is voor de kennistoets van Leerjaar 3, Periode 1. De samenvatting is kort, bondig en overzichtelijk.
De opleiding Voeding en Diëtetiek focust zich, zoals de naam al zegt, vooral op onze voeding. Wat is gezonde voeding? En hoe krijg je mensen zover om gezonder te eten? De opleiding is een voltijdopleiding en duurt in totaal vier jaar. In deze opleiding is er een mooie verhouding tussen theorie en praktijk. De theorie die je leert, pas je gelijk weer toe bij cliënten of bij opdrachten die je moet maken. Je leert onder andere hoe je diëten moet maken en hoe je deze dan ook toe kunt passen. Ook leer je om voorlichting te geven over gezondheid en voeding en leer je mensen te begeleiden hiermee. Je doet veel onderzoek tijdens je studie. De hele opleiding door voer je praktijkopdrachten uit en in het laatste jaar voer je als eindopdracht een praktijkgericht onderzoek uit. Veel studenten hebben moeite met het maken van eindopdrachten of scripties. Daarom is het altijd handig om hulp te vragen bij een andere student en dit kan door een oproep te plaatsen voor een tutor. Tijdens de opleiding is het ook mogelijk om een semester in het buitenland te gaan studeren, zodat je onder andere kunt zien hoe andere culturen met hun voeding omgaan.
Het is voor een diëtist belangrijk dat je veel kennis hebt van voeding. Het is ook belangrijk dat je weet hoe je een behandelplan opstelt en hoe je de lichaamssamenstelling van de cliënt meet. Daarnaast weet een diëtist ook hoe het opzetten van een gezondheidsprogramma in zijn werk gaat.
Met een afgeronde studie Voeding en Diëtetiek kan je verschillende soorten beroepen gaan uitoefenen. Je kunt bij allerlei soorten organisaties gaan werken. Je kunt bijvoorbeeld in een verpleeghuis, ziekenhuis of in een gezondheidscentrum gaan werken. Als behandelaar (diëtist) in een ziekenhuis ga je mensen begeleiden met hun herstel en doe je je uiterste best om bij te dragen aan de kwaliteit van leven van de mensen die je behandelt. Het is echter ook mogelijk om te kiezen voor een carrière als productontwikkelaar. Je gaat dan aan de slag in de catering of de voedingsmiddelenindustrie. Je gaat dan bezig zijn met het ontwikkelen van recepten en voedingsproducten en tegelijkertijd houd je toezicht op de kwaliteit en veiligheid van deze producten. Je kunt met Voeding en Diëtetiek dus diverse kanten op!