Studenten van de opleiding Voeding en Diëtetiek verkopen hun samenvattingen voor HBO. De studiedocumenten helpen je beter voor te bereiden op de Voeding en Diëtetiek tentamens.
Eindopdracht microbiologie ( notities. PPT) .Beoordeeld met een 7,5. Beoordelingsgformulier bijgevoegd.
Eindopdracht microbiologie PPT ( zonder notities). Beoordeeld met een 7,5. Beoordelingsformulier toegevoegd bij: eindopdracht microbiologie notities PPT
Eindopdracht Adviesvaardigheden 4697-01. Beoordeeld met een 7,2. Beoordelingsformulier bijgevoegd
Eindopdracht e-health 4684. Beoordeeld met een 8,2. Beoordelingsformulier bijgevoegd
Paper Diëtistisch consult Voeding & Diëtetiek jaar 1, hogeschool NTI. Beoordeeld met 7.3. Beoordeling zit erbij.
Professionaliseringsopdracht jaar 1 voor de opleiding Voeding en Diëtetiek aan de Hogeschool NTI. Hierin volg ik in een week een natriumbeperkt dieet.
Eindopdracht van de praktijkdag Sensoriek voor het derde jaar van de opleiding Voeding & Diëtetiek van het NTI, waarbij een basis sensorisch vergelijkend onderzoek wordt verwerkt. Nog niet beoordeeld, beoordelingsformulier wordt toegevoegd zodra deze ontvange...
Deze paper is gemaakt voor de integrale beroepsopdracht jaar 1van de opleiding Voeding & Diëtetiek aan de hogeschool NTI.
Deze samenvatting is gemaakt voor Dietistisch Handelen semester 5/6 jaar 3. De samenvatting sluit aan op Voeding en Diëtetiek aan de Haagse Hogeschool. Besproken onderwerpen: - Diabetes mellitus - Bariatrische chirurgie - Metabool syndroom - Kinderen (groei e...
Deze samenvatting is gemaakt voor Samenwerkend Leren semester 5 en 6 jaar 3: global health. De samenvatting sluit aan op Voeding en Diëtetiek aan de Haagse Hogeschool en is geschreven in het Engels, omdat dit vak tijdens dit semester volledig Engels is. Het i...
In deze samenvatting komt Samenwerkend Leren aan bod van semester 4 week 33-40 (jaar 2) van Voeding en Diëtetiek aan de Haagse Hogeschool. Besproken onderwerpen: - Complete samenvatting boek Veilig Voedsel voor het blok thema microbiologie. Samenvatting ges...
In deze samenvatting komt Samenwerkend Leren aan bod van Voeding en Diëtetiek aan de Haagse Hogeschool, semester 4 week 21-32 (jaar 2). Besproken onderwerpen: - Ondervoeding - Lichaamssamenstelling - Voedselverzorgingsprocessen - Bederf en conservering - Klin...
In deze samenvatting komt het vak Samenwerkend Leren naar voren van week 11-20 semester 3 (jaar 2) van de opleiding Voeding en Diëtetiek aan de Haagse Hogeschool. Besproken onderwerpen: - Sensorisch onderzoek (proeven van succes) - Chemische en fysische proce...
In dit document kan je voor Voeding en Diëtetiek aan de Haagse Hogeschool de eerste 10 weken stof van semester 3 vinden (jaar 2). Besproken onderwerpen: - Productontwikkeling en duurzaamheid - Duurzame en gezonde voeding - Voedingsvezels en gluten - Consument...
Voor het 1e jaar op de hogeschool NTI moest er een paper geschreven worden voor het vak Inleiding EBP en E-health
Tentamenopdracht e-Health (2e jaar). Afgerond met een 10. Gebruik de opdracht ter inspiratie. Niet letterlijk kopiëren. Dat is plagiaat.
Deze beroepsopdracht is beoordeeld met een 8,4. Het beoordelingsformulier is aan het einde bijgevoegd. Let op, dit document is ter ondersteuning en niet om te kopiëren. Dat valt onder plagiaat/fraude!
Deze beroepsopdracht is beoordeeld met een 8,7. Het beoordelingsformulier is aan het einde bijgevoegd. Let op, dit document is ter ondersteuning en niet om te kopiëren. Dat valt onder plagiaat/fraude!
Deze beroepsopdracht is beoordeeld met een 8,3. Het beoordelingsformulier is aan het einde bijgevoegd. Let op, dit document is ter ondersteuning en niet om te kopiëren. Dat valt onder plagiaat/fraude!
Deze beroepsopdracht is beoordeeld met een 8,2. Het beoordelingsformulier is aan het einde bijgevoegd. Let op, dit document is ter ondersteuning en niet om te kopiëren. Dat valt onder plagiaat/fraude!
De opleiding Voeding en Diëtetiek focust zich, zoals de naam al zegt, vooral op onze voeding. Wat is gezonde voeding? En hoe krijg je mensen zover om gezonder te eten? De opleiding is een voltijdopleiding en duurt in totaal vier jaar. In deze opleiding is er een mooie verhouding tussen theorie en praktijk. De theorie die je leert, pas je gelijk weer toe bij cliënten of bij opdrachten die je moet maken. Je leert onder andere hoe je diëten moet maken en hoe je deze dan ook toe kunt passen. Ook leer je om voorlichting te geven over gezondheid en voeding en leer je mensen te begeleiden hiermee. Je doet veel onderzoek tijdens je studie. De hele opleiding door voer je praktijkopdrachten uit en in het laatste jaar voer je als eindopdracht een praktijkgericht onderzoek uit. Veel studenten hebben moeite met het maken van eindopdrachten of scripties. Daarom is het altijd handig om hulp te vragen bij een andere student en dit kan door een oproep te plaatsen voor een tutor. Tijdens de opleiding is het ook mogelijk om een semester in het buitenland te gaan studeren, zodat je onder andere kunt zien hoe andere culturen met hun voeding omgaan.
Het is voor een diëtist belangrijk dat je veel kennis hebt van voeding. Het is ook belangrijk dat je weet hoe je een behandelplan opstelt en hoe je de lichaamssamenstelling van de cliënt meet. Daarnaast weet een diëtist ook hoe het opzetten van een gezondheidsprogramma in zijn werk gaat.
Met een afgeronde studie Voeding en Diëtetiek kan je verschillende soorten beroepen gaan uitoefenen. Je kunt bij allerlei soorten organisaties gaan werken. Je kunt bijvoorbeeld in een verpleeghuis, ziekenhuis of in een gezondheidscentrum gaan werken. Als behandelaar (diëtist) in een ziekenhuis ga je mensen begeleiden met hun herstel en doe je je uiterste best om bij te dragen aan de kwaliteit van leven van de mensen die je behandelt. Het is echter ook mogelijk om te kiezen voor een carrière als productontwikkelaar. Je gaat dan aan de slag in de catering of de voedingsmiddelenindustrie. Je gaat dan bezig zijn met het ontwikkelen van recepten en voedingsproducten en tegelijkertijd houd je toezicht op de kwaliteit en veiligheid van deze producten. Je kunt met Voeding en Diëtetiek dus diverse kanten op!