Studenten van de opleiding Leraar 2e graad Nederlands verkopen hun samenvattingen voor HBO. De studiedocumenten helpen je beter voor te bereiden op de Leraar 2e graad Nederlands tentamens.
Dit bestand de uitwerkingen van de leerdoelen van het vak dyslexie van de lerarenopleiding Nederlands aan de Hogeschool Rotterdam. De leerdoelen en de antwoorden/uitwerkingen zijn gebaseerd op de stof uit het Protocol dyslexie voortgezet onderwijs.
Deze samenvatting is geschreven voor het vak vakdidactiek 2 voor de opleiding Nederlands Tweedegraads. Er staat stof in die gevraagd wordt in het tentamen. Kort maar bondige samenvatting van het boek.
Intertekstualiteit om je heen. Hogeschool van Amsterdam. Dit document is een opdracht van de Hogeschool van Amsterdam Deeltijd docent Nederlands. Dit verslag heb ik gemaakt voor het vak intertekstualiteit om je heen. Dit verslag voldoet aan de HBO norme...
Een overzichtelijke samenvatting van Proza (3.1) en Poëzie (3.2), inclusief een uitgebreide definitie van alle begrippen.
In dit document de oefenvragen bij het vak Ontwikkeling van de adolescent en het boek Psychologie van de adolescentie die ik heb gemaakt om mij voor te bereiden op het tentamen. Met deze voorbereiding heb ik een mooi cijfer behaald.
In dit document vindt u de volledige begrippenlijst van de volgende hoofdstukken: Hierin staan alle begrippen uitgewerkt voor het tentamen. Hoofdstuk 2 Hoofdstuk 8 Hoofdstuk 9 Hoofdstuk 10 Hoofdstuk 11 Hoofstuk 12 Hoofdstuk 13
Verkoop en verdien aan je studiedocumenten. Upload vandaag je samenvatting en help de vele studenten die dagelijks zoeken naar jouw documenten. Gebruikers hebben al meer dan €315.000,00 verdiend.
Document uploadenSamenvatting van het boek 'Effectief Leren' H1 en H2. Allereerst een uitgebreide samenvatting, vervolgens een beknopte.
Een begrippenlijst van de module 'Poëzie' uit het eerste jaar van de opleiding tot leraar Nederlands aan de HU
Samenvatting van de leerstof voor het tentamen 'Kritisch Denken' (Jaar 1 HU)
Begrippenlijst voor de module 'Taalvariatie en taalverandering'. Eerstejaarsvak van de docentenopleiding Nederlands aan de HU
Samenvatting voor het vak Vakdidactiek 1. Deze samenvatting heb ik gemaakt en heeft geresulteerd in een mooi cijfer. Het bevat alle termen die aan bod komen.
Samenvatting Literair mechaniek H1 t/m 14 voor de vakken Poëzie-analyse en Proza. Deze samenvatting heb ik geschreven en een mooi tentamencijfer gehaald voor beide vakken.
Oefenvragen voor het vak Proza-analyse met antwoorden. Deze oefenvragen hebben mij geholpen om een mooi cijfer te halen. Het boek Literair mechaniek werd bij dit vak gebruikt.
Samenvatting van het vak Jeugdliteratuur 1 waarbij het boek Jeugdliteratuur in perspectief H1 t/m H5.2 werd gebruikt. Met deze samenvatting heb ik een mooi cijfer gehaald.
In dit document van het vak Ontwikkeling van de adolescentie een samenvatting van de hoofdstukken 1 tot en met 5. Met deze samenvatting heb een mooi cijfer gehaald voor dit vak.
In dit document de oefenvragen voor het vak Vakdidactiek 2 die ik zelf heb gemaakt om te leren voor de toets Vakdidactiek 2. Met deze oefenvragen heb ik een mooi cijfer behaald.
Samenvatting van het vak Literatuurgeschiedenis Middeleeuwen die ik heb gemaakt ter voorbereiding op het tentamen. Met deze samenvatting heb ik een mooi cijfer gehaald voor dit vak.
In dit document de samenvatting van het vak Literatuurgeschiedenis, Renaissance. Met deze samenvatting heb ik mij voorbereid op het tentamen Literatuurgeschiedenis Renaissance en een mooi cijfer gehaald.
In dit document de oefenvragen voor het Jeugdliteratuur en het boek Jeugdliteratuur in perspectief. Met deze oefenvragen heb ik me voorbereid op het tentamen Jeugdliteratuur en heb ik een mooi cijfer gehaald.
In dit document een samenvatting per college en literatuur die horen bij het vak Literatuurgeschiedenis Nieuwere letterkunde. Met deze samenvatting heb ik een mooi cijfer gehaald.
Tijdens de hbo opleiding leraar 2e-graads Nederlands worden studenten in 4 jaar opgeleid tot een goede docent Nederlands. In deze vier jaar komen er verschillende soorten stages voorbij. Zo is het mogelijk om te ontdekken waar, in welk soort onderwijs, je les wilt gaan geven. Ook wordt er in de opleiding aangeleerd hoe je met leerlingen om moet gaan en hoe je de aandacht van de leerlingen kan behouden (en hoe je de lessen dus boeiend houdt). Maar er wordt ook aandacht besteed aan je eigen persoonlijke ontwikkeling. Het belangrijkste is immers dat jij de best mogelijke docent wordt! In het laatste deel van de opleiding is er een mogelijkheid om je te specialiseren met behulp van diverse minors.
Wanneer je deze opleiding volgt is het belangrijk dat je veel kennis en een goede beheersing hebt van de Nederlandse taal. Met name in het eerste deel van de opleiding wordt er gewerkt aan het verkrijgen van kennis over de Nederlandse literatuur en taal. Dit gebeurt mede door het veelvuldig lezen van diverse boeken. Ook is geduld met kinderen een erg belangrijke vaardigheid. Je werkt immers constant met leerlingen van diverse leeftijden en je helpt ze hun kennis verder te ontwikkelen.
Op Knoowy vind je ook diverse uittreksels en samenvattingen van studieboeken zoals:
Je kiest ervoor om leraar Nederlands te worden wanneer je een voorliefde hebt voor de Nederlandse taal en literatuur in combinatie met lesgeven. Je leert de leerlingen over diverse onderwerpen zoals werkwoordspelling, grammatica, literatuur en poëzie. Het spreekt je aan om de leerlingen te begeleiden in hun algemene leerproces van o.a. de Nederlandse taal en literatuur.
Na de opleiding afgerond te hebben, kun je in diverse soorten onderwijs aan de slag gaan. Er kan gekozen worden voor onderbouwdocent aan de mavo, havo of het vwo. Je kan les gaan geven aan het beroepsonderwijs, maar er kan ook voor gekozen worden om te gaan lesgeven in het volwassenonderwijs. Het ligt ook mede aan de specialisering die je hebt gekozen, in welk onderwijs je terecht zal komen. Kortom er is dus een breed scala aan mogelijkheden voor je carrière!