€ 12.99

Afstudeeropdracht AD - NCOI - Beroepsmethode Ondernemerschap & Retailmanagement - incl. beoordeling

Afstudeeropdracht AD - NCOI - Beroepsmethode Ondernemerschap & Retailmanagement - incl. beoordeling

Deze module wordt afgesloten met een beroepsproduct als afstudeeropdracht. Je maakt het beroepsproduct individueel en zelfstandig.
Fase 1 van de opleiding heb je afgesloten met een beschrijving van de doelgroep(en), markt(en), het formuleconcept, de assortimentsopbouw en de samenhang daartussen.
Fase 2 sluit je af met een beroepsproduct waarbij je de objectieve en feitelijke beschrijving uit fase 1 als uitgangspunt neemt om te komen tot een verbetervoorstel voor jouw organisatie.
Hierbij werk je stap voor stap aan je verbetervoorstel volgens de stappen in figuur 1.

Verbetervoorstel
Je gaat aan de hand van de 9 bouwstenen van het Business Model Canvas jouw organisatie in kaart brengen (de ist-situatie). Op basis van je verworven ondernemerschaps- en retail-inzichten voer je een analyse uit die uitmonden in je verbetervoorstel. Je brengt je verbetervoorstel in kaart door de invulling van de 9 bouwstenen van het Business Model Canvas (de soll-situatie). Hierbij staat versterking van het formuleconcept (je waardenpropositie) centraal en volgt vanuit daar de invulling van de andere bouwstenen. Daarnaast laat je zien hoe deze beide situaties zich tot elkaar verhouden (de diagnose), waar de verschillen tussen beide zitten en onderbouw je je keuzes (de beroepsmethode). Je toont hierbij aan dat je over voldoende onderzoekend vermogen beschikt bij het maken van je beroepsproduct.
In de lessen word je geïnformeerd over de opdrachten en krijg je de gelegenheid om vragen te stellen.
Let op: de lessen zijn algemeen ingestoken en gaan niet expliciet in op de inhoud van jouw opleiding of de opleiding specifieke instructie/casus onder de exameninformatie. In de lessen oefen je met de nodige vaardigheden voor de opdracht. Het is aan jou om in het examen te laten zien dat je de kennis en vaardigheden van de gevolgde modules beheerst en kan integreren in dit beroepsproduct. De integrale opdracht wordt beoordeeld door een onafhankelijke beoordelaar (en dus niet door de docent die de bijeenkomsten verzorgt).
Voordat je aan de afstudeeropdracht begint, volg je ter voorbereiding in fase 2 de module Afstudeeropdracht AD Ondernemerschap en Retailmanagement. Deze module biedt oefening in de kennis en vaardigheden die je nodig hebt om het afstudeertraject succesvol te doorlopen. Na deze module start je met de afstudeeropdracht.
Uiteindelijk lever je twee documenten in als resultaat van je afstudeeropdracht:
• Beroepsproduct: Verbetervoorstel
• De beroepsmethode: Verantwoordingsrapport en logboek
Het beroepsproduct dat je oplevert is een verbetervoorstel dat betrekking heeft op versterking van het formuleconcept (je waardenpropositie) met een naadloze samenhang tussen de verschillende bouwstenen. Je levert een advies op van de oplossingsrichtingen gericht aan het management van de organisatie waar je werkzaam bent. De vormgeving van je advies bestaat enerzijds uit een verantwoordingsrapport en anderzijds uit een presentatie die aansluit op wat in je organisatie bij een advies gebruikelijk is. In deze presentatie komen alle belangrijke aspecten naar voren die het management helpen om op basis van het verbetervoorstel verdere stappen te kunnen nemen.
Om tot het verbetervoorstel te komen, doorloop je de beroepsmethode. Hier lever je een verantwoordingsrapport over op, waarin je de gemaakte keuzes, analyses en diagnoses onderbouwt en het logboek in opneemt. Hierbij is de navolgbaarheid van de door jou gemaakte keuzes belangrijk. De beroepsmethode verwijst naar een methodische werkwijze waarin vaste opeenvolgende stappen worden doorlopen. In je verantwoording leg je de ondernomen stappen en de door jou gebruikte data vast en verantwoord je jouw keuzes en advies. Omdat je middels deze verantwoording inclusief logboek je onderzoekend vermogen en kritische beroepshouding aantoont binnen de kaders van het afstuderen, is de doelgroep van deze verantwoording de onderwijsinstelling (lees: de begeleider en beoordelaar). Je eigen organisatie en/of jouw opdrachtgever krijgt jouw verantwoording alleen te lezen op verzoek, dit is geen verplichting. NB: Dat betekent dat jouw Beroepsproduct zelfstandig leesbaar en begrijpelijk moet zijn zonder deze verantwoording als achtergrond.
Onderzoekend vermogen staat binnen de beroepsmethode ten dienste van het komen tot een beroepsproduct. De uitwerking van je verbetervoorstel ligt niet voor de hand en daarom is het van belang dat je onderzoekend te werk gaat. Met deze afstudeeropdracht toon je op drie manieren aan dat je over voldoende onderzoekend vermogen beschikt. Je toont ten eerste aan te beschikken over een nieuwsgierige en kritische houding. Dit betreft de wijze waarop je jezelf in een bepaalde situatie opstelt en of je de juiste vragen weet te stellen en informatie op waarde kan schatten. Ten tweede toon je aan dat je de relevante onderzoeksresultaten van andere onderzoeken/onderzoekers (literatuur en deskresearch) correct en herleidbaar kunt toepassen. Onderdelen van het onderwerp waar je je op richt zijn waarschijnlijk al vaker onderzocht. Je laat in jouw afstudeeropdracht zien dit eerdere werk te kennen en de resultaten hiervan toe te kunnen passen op de eigen situatie. Hiermee vind je meer diepgang en draag je bij aan de kennisontwikkeling binnen en buiten de organisatie. Ten derde toon je aan een eigen onderzoek te kunnen uitvoeren dat methodisch juist is en waarvan de resultaten navolgbaar tot stand zijn gekomen. Onderzoekend vermogen is in iedere fase van de beroepsmethode van belang. Omdat het onderzoekend vermogen een integraal onderdeel is van de gehele afstudeeropdracht en uit ieder stuk moet blijken, hoef je er geen apart stuk over in te leveren. Wel is het een belangrijk aspect waarop je beoordeeld wordt, zie Bijlage: Beoordelingsformulier afstudeeropdracht Associate Degree.
Door middel van jouw afstudeeropdracht laat je zien dat je de volgende eindkwalificaties van je opleiding beheerst:
• Ondernemen
• De student signaleert ontwikkelingen in zijn lokale markt en initieert en onderneemt actie op deze ontwikkelingen. De student handelt ernaar en durft daarbij verantwoorde risico’s te nemen.
• Verbeter- en veranderingsprocessen ondersteunen
• De student vertaalt het marketingbeleid van de organisatie naar de eigen vestiging op basis van de vestiging specifieke marketing analyses.
In de volgende paragrafen worden de verschillende onderdelen van jouw gehele afstudeertraject besproken in de volgorde waarin je deze doorloopt.

Stap 1: Wat lever je in?
Je levert een verantwoordingsrapport en een beroepsproduct in van waarin je stapsgewijs en op een feitelijke manier een vraagstuk in kaart brengt.
Je maakt de opdracht op basis van een opleidingsspecifieke instructie.
Dit beroepsproduct kun je maken op basis van jouw eigen organisatie of aan de hand van een organisatie in je (directe) omgeving.

Stap 2: Waar moet de opdracht aan voldoen?
Jouw uitgangspunt voor het beroepsproduct is het vraagstuk en een beschrijving van de huidige situatie. Alle handvatten die je nodig hebt om de opdracht te maken vind je terug in de leeromgeving, de opdrachten en in de opleidingsspecifieke informatie.
In de afstudeeropdracht werk je de volgende stappen/deelopdrachten uit, die zijn afgeleid van de algemene leerdoelen, in de volgorde waarin ze worden genoemd.
1. Aanleiding/vraagstuk: Het gaat hier om het vraagstuk hoe het huidige bedrijfsconcept versterkt kan worden en wat de consequenties hiervan zijn voor de andere onderdelen en stakeholders van de organisatie.
2. IST-situatie: Beschrijf aan de hand van het Business Model Canvas hoe jouw huidige organisatie georganiseerd is. Geef hierbij een toelichting per bouwsteen. Als uitgangspunt voor de bouwstenen staat de waardepropositie centraal.
3. SOLL-situatie: Beschrijf aan de hand van het Business Model Canvas hoe de organisatie er zou moeten zien om de prestaties van de organisatie te verbeteren. Geef hierbij een onderbouwing per bouwsteen. Maak hierbij duidelijk dat een sterkere waardepropositie zal leiden tot de verbetering.
4. Analyse en diagnose: Dit is je beroepsmethode. Je beschrijft je vraagstuk en je geeft een verantwoording en uitleg van de analyse en diagnose die je hebt uitgevoerd.
5. Verbetervoorstel: Dit is je beroepsproduct. Zie hiervoor het kopje ‘verbetervoorstel’ onder exameninformatie student.

Beroepsmethode
1. Je geeft een feitelijke beschrijving van de huidige situatie. Dit doe je aan de hand van het Business Model Canvas.
2. Je beschrijft de gewenste of ideale situatie. Je doet dit aan de hand van het Business Model Canvas. Je doet dit op basis van je analyse.
3. Je stelt een diagnose. Wat is er precies aan de hand? Je beschrijft stapsgewijs aan de hand van de aspecten die je beschreven hebt in de gewenste situatie (stap 2) hoe het er per bouwsteen momenteel aan toe gaat in de huidige situatie.
4. Je beschrijft de verschillen tussen de huidige en de gewenste situatie.

Beroepsproduct
1. Geef in een adviesrapport en een presentatie je verbetervoorstel weer en licht toe waarom dit volgens jou zal leiden tot een versterking van het formuleconcept.
2. Onderbouw je verbetervoorstel en de oplossingen die je geeft. Laat hierbij de theorie uit de module terugkomen in relatie tot de praktijk. Onderdelen van het verbetervoorstel zijn:
• De 9 bouwstenen uit het Business Model Canvas met een toelichting welke activiteiten er ondernomen moeten worden om tot de gewenste situatie te komen.

Stap 3: Wat is de opbouw en structuur van de opdracht?
De moduleopdracht bevat 2 onderdelen. De beroepsmethode en het verantwoordingsrapport.
Deze bevatten beiden de volgende onderdelen:
• Voorblad met de volgende informatie:
• Voorletters en naam
• Studentnummer
• Datum
• NCOI
• Naam van de opleiding die je volgt
• Naam van de module

De verantwoordingsrapport bevat verder:
• Voorwoord
• Je stelt je voor, geeft aan voor wie je de moduleopdracht schrijft en geeft de aanleiding weer voor het schrijven van de moduleopdracht.
• Samenvatting
• Je maakt een samenvatting van maximaal 1 pagina van de inhoud van je moduleopdracht. Deze samenvatting moet compleet en begrijpelijk zijn voor iemand die de moduleopdracht niet heeft gelezen.
• Inhoudsopgave
• Inleiding.
• Hierin beschrijf je de organisatie waarvoor je jouw moduleopdracht hebt gemaakt evenals het belang en de opzet van je moduleopdracht. Met daarin de aanleiding of het vraagstuk dat is besproken met de opdrachtgever
• Een beschrijving van de huidige situatie
• Een beschrijving van de gewenste situatie
• Een diagnose van de verschillen tussen de huidige en de gewenste situatie
• Literatuurlijst
• Bijlagen met daarin o.a. het Logboek en eventueel de 360 graden feedback)

Het Beroepsproduct bestaat uit minimaal 5 en maximaal 7 pagina’s opgemaakte hoofdtekst (inclusief inleiding) en maximaal 7 pagina’s (A4-formaat) bijlagen, bij regelafstand 1 en lettertype en -grootte Arial 10/11. Het voorblad, het voorwoord, de samenvatting, de inhoudsopgave en de literatuurlijst tellen niet mee in het maximumaantal pagina’s.
Indien je het aantal pagina’s overschrijdt, kan dit negatieve consequenties hebben voor jouw beoordeling.

Inleveren afstudeeropdracht
Alle informatie over het inleveren van je afstudeeropdracht vind je op e-Connect onder ‘Examens’ en ‘Help’. We raden je aan zo snel mogelijk te beginnen met je moduleopdracht.

Beoordeling afstudeeropdracht
• De beoordeling van de moduleopdracht wordt gedaan door een onafhankelijke beoordelaar. Bij NCOI is dit altijd iemand anders dan jouw eigen docent.
• Als de moduleopdracht met een voldoende (≥ 5,5) wordt beoordeeld, heb je aangetoond dat je de algemene leerdoelen van deze module beheerst.
• De beoordelaar beoordeelt jouw moduleopdracht en gebruikt daarbij een beoordelingsformulier waarop ook het cijfer wordt genoteerd. De beoordelingscriteria zijn uitgewerkt in de download ‘Beoordelingscriteria en handreiking beoordeling’, zodat je weet waarop de beoordelaar je moduleopdracht beoordeelt.
• De afstudeeropdracht wordt beoordeeld met één totaalcijfer (heel of half cijfer) en een onderbouwing hiervan. De beoordeling van je moduleopdracht vind je op e-Connect onder ‘Examens’.
• Indien je een onvoldoende hebt behaald, kun je op e-Connect nadere informatie vinden over een herkansing.
• Indien je het niet eens bent met jouw beoordeling verwijzen wij je naar de bezwaarprocedure, zoals beschreven in de Onderwijs- en Examenregeling (OER) en het Uitvoeringsreglement Toetsing & Examinering. Je vindt het formulier ‘Bezwaar Examencommissie’ onder ‘Mijn downloads’ op e-Connect. Hou er rekening mee dat je een bezwaar inhoudelijk en gedegen dient te motiveren.

Beoordelingscriteria
De beoordelingscriteria van deze opdracht zijn opgenomen in de download ‘Beoordelingscriteria en handreiking beoordeling’ onder de exameninformatie.
Plagiaat
NCOI controleert met behulp van antiplagiaatsoftware alle door de student ingeleverde (werk)stukken. Onder plagiaat wordt onder andere verstaan:
1. het gebruikmaken dan wel overnemen van andermans teksten, gegevens of ideeën zonder volledige en correcte bronvermelding;
2. het indienen van een eerder ingediende of daarmee vergelijkbare tekst voor opdrachten van andere opleidingsonderdelen;
In de Onderwijs- en examenregeling is de gehele opsomming terug te vinden van alle varianten van plagiaat. De Onderwijs en examenregeling is terug te vinden onder ‘Mijn downloads’ op e-Connect.
Om de plagiaatcontrole mogelijk te maken dien je jouw (werk)stuk in te leveren in een origineel onbeveiligd Word- of pdf-bestand (kopieën of scans zijn niet toegestaan). Indien je het ingediende (werk)stuk zodanig inlevert dat de antiplagiaatsoftware niet kan controleren op plagiaat, dan zal het stuk niet worden beoordeeld en dien je de opdracht te herkansen.
Voor de consequenties van plagiaat verwijzen wij je naar de Onderwijs- en Examenregeling en het Uitvoeringsreglement Toetsing & Examinering. Je vindt deze documenten onder ‘Mijn downloads’ op e-Connect. Er wordt verwacht dat je op de hoogte bent van de vastgestelde informatie in de Onderwijs- en examenregeling het Uitvoeringsreglement Toetsing & Examinering. Let op! Wanneer je de opdracht gelijktijdig in Word- én pdf-formaat inlevert, wordt dit door de antiplagiaatsoftware gezien als 100% plagiaat. Lever daarom niet twee keer hetzelfde document in. Je mag (gedeeltes van) eerder ingeleverde opdrachten niet opnieuw inleveren, tenzij het om een herkansing gaat.

Preview document (7 van de 14 pagina's)

Unlock document

Download alle 14 pagina's voor € 12,99

Document in winkelwagen
Document rapporteren Document rapporteren

Voordelen van Knoowy

€ 12,99

Document in winkelwagen
  • check Niet tevreden? Geld terug
  • check Document direct te downloaden
  • check € 0,50 korting bij betalen met saldo
  • check Ontvang gratis oefenvragen bij document

Specificaties

Verkoper

Jeroen S

13 documenten geüpload

34 documenten verkocht

2 diensten aangeboden

Beschikbaar in bundel

Al meer dan 146.000 tevreden studenten

  • SjuulGitmans
    SjuulGitmans

    Knoowy biedt een prima service voor studenten, en keuze genoeg qua aanbod.

  • liesa99
    liesa99

    Knoowy is oké! Document werd snel geleverd en het is makkelijk in gebruik.

  • anne770104
    anne770104

    Veel mooie documenten voor mooie prijs verhouding, kan je een stuk verder helpen.

  • anonymous
    anonymous

    Knoowy is een fijne website om medestudenten te helpen met samenvattingen, aantekeningen en voorbeeld verslagen.

  • DaphneWolters
    DaphneWolters

    Makkelijk te gebruiken site met veel informatie. Downloaden ging na betaling erg makkelijk!

  • ManiaXx
    ManiaXx

    Goede, veilige en mooie website. Erg overzichtelijk veel aanbod en precies wat ik zocht.

  • dollyvanderpoel
    dollyvanderpoel

    Ik ben altijd erg blij met de samenvattingen van Knoowy.

  • Klemm
    Klemm

    Wanneer je ook nog een baan hebt naast je studie! Is Knoowy je beste vriend.

Inloggen via e-mail
Nieuw wachtwoord aanvragen
Registreren via e-mail
Winkelwagen
  • loader

Actie: ontvang 10% korting bij aankoop van 3 of meer items! Actie: ontvang 10% korting bij aankoop van 3 of meer items!

Actie: ontvang 10% korting bij aankoop van 3 of meer items!

loader

Ontvang gratis €2,50 bij je eerste upload

Help andere studenten door je eigen samenvattingen te uploaden op Knoowy. Upload ten minste één document en krijg gratis € 2,50 tegoed.

Upload je eerst document