Studiebot antwoord

Stel een vraag ›
 
Vraag gesteld door: jetteke77 - 11 maanden geleden

Schrijf een presentatie over het onderwerp: maak van onderstaande een pitch van 5 minuten waarin mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling passievol wordt weergegeven

Ik heb het gewoon geflikt!
Hier sta ik dan vol trots op hoe ik mezelf ontwikkeld heb en op wie ik nu ben!
Ik ben jet knippels en ben werkzaam als gezinscoach en procesbegeleider ouderschap bij scheiden bij impegno Jeugd en Gezin in Oss regio Noordoost Brabant.

Ik heb mijn mountainbike meegenomen omdat het sinds december 2022 een nieuwe passie is. Nooit eerder gemountainbiket, maar met vallen en opstaan en doorzettingsvermogen maakt dat ik nu de techniek beheers en mezelf aan het ontwikkelen ben tot een steeds betere mountainbiker. De mountainbike is een metafoor voor mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling van de afgelopen 4 jaar en de weg die voor me ligt.

De rugzak bij het achterwiel is redelijk gevuld. Gevuld met levenslessen en de werkervaring die ik opgedaan heb in de jaren voordat ik aan de opleiding begon.
Bij start opleiding was ik werkzaam bij RIBW Brabant waar de passie voor het werken met gezinnen is ontstaan. Ik wilde dit verder ontwikkelen, maar daar kwam de SKJ-registratie om de hoek kijken.

Dit brengt me naar het achterwiel. De start van de opleiding
Het behalen van het papiertje heeft de eerste twee jaar centraal gestaan, want dan pas was ik goed genoeg om te werken met gezinnen. De achterband is 1 onderdeel van de mtb. Het is nog niet compleet. De eerste 2 jaar ben ik op zoek gegaan naar de rest van de mtb. Wat past bij mij, wie ben ik en wat wil ik echt.
Ik vond alles leuk en was altijd bezig. Ik had het druk met mijn gezin, paardenpensionstalling, school en ergens nog een sociaal leven.
Ik wilde iedereen te vriend houden en was meer gericht op de ander en vergat mezelf. Ik vroeg nooit om hulp, nam alles aan en gaf geen grenzen aan. Ik was 24/7 bereikbaar voor de clienten. Door mijn enthousiasme en het goed willen doen voor een ander en het andere willen helpen nam ik onbewust dingen over van de clinten, want dan was ik pas een goede hulpverlener. Dit heeft geleid dat ik een burn-out kreeg aan het einde van de Tweede jaar.Het stuur en frame staat voor het 3e en 4e jaar.
Gedurende de burn out zijn de eerste stappen gezet In het leren van hulpvragen, loslaten en wie ben IK. Ik zag door los te laten en grenzen te stellen clinten en mijn gezin groeien. Ze kregen letterlijk de ruimte om eigen verantwoordelijkheid te nemen en hun eigen fouten te mogen maken. En als ze hulp nodig hadden of iets niet wisten vroegen ze dit.

Vanuit mijn passie om met het hele gezin te willen werken heb ik in maart 2022 de stap gezet om RIBW Brabant na 10 jaar te verlaten en mijn hart te volgen en als gezinscoach bij impegno te gaan werken. Ik moest clinten gaan overdragen waarvan ik sommige al 5 of 6 jaar begeleidde. Ik had het gevoel ze in de steek te laten en dat ik ze toch niet los kon laten.
In april 22 ben ik letterlijk stopgezet, want door een val van mijn paard had ik een ruggenwervel gebroken wat zorgde dat ik letterlijk stil kwam te liggen zowel thuis als op het werk. Per direct clinten overdragen en thuis alles door mijn gezin laten doen. En het enige wat ik kon doen was toekijken en zien dat ze het allemaal verdomd goed deden. Dit was voor mij achteraf gezien HET omslagpunt in mijn ontwikkeling. De zomer van 2022 was een roalercoaster. Voor mijn gevoel was ik mijn basis kwijt. Start nieuwe werkgever en functie, paardrijden durfde ik niet meer wat altijd mijn passie was, dus op zoek naar een nieuwe passie en afronding leerjaar 3. Ik ging afstuderen.

Najaar 2022 heb ik 2 nieuwe passies gevonden. Het mountainbiken en het OBS-traject.
Bij beide is een goede basis nodig en veel oefenen en doorzetten. Voor het mountainbiken ben ik op zoek gegaan naar een goede fiets en een professional die mij kon helpen om de basis van het mountainbiken te leren. Mijn doorzettingsvermogen en door steeds weer op te stappen na elke val maakt dat ik de techniek beheers. Ik heb geleerd dat ik moet blijven trappen om niet te vallen. Soms wat sneller en soms wat langzamer. Maar soms is het nodig om op de rem te trappen en af te stappen en vanaf een afstand bekijken wat er gebeurt en overdenken wat verstandig is om als volgende stap te doen.

In mijn werk heb ik vanuit het werken als gezinscoach een passie gekregen voor het Ouderschap bij Scheiden traject. Ik vind het machtig mooi om het systeem in de basis neer te kunnen zetten. De basis komt vanuit ouders en wanneer zij de basis goed neer kunnen zetten kan het kind zich verder positief ontwikkelen. En hoe mooi is het om in dit proces ouders te mogen begeleiden.

Dit brengt mij naar mijn innovatievoorstel. Impegno is bezig om de basisprocessen o.a. van OBS op orde te brengen. Zowel van clinten als collegas kreeg ik signalen dat er in de basis oftewel het voortraject elementen gemist werden. Hierdoor is het voor zowel interne als externe partijen en ook de ouders moeilijk om een weloverwogen keuze te maken rondom het OBS-traject. Samen met het projectteam ben ik gaan onderzoeken hoe het voortraject nu is vormgegeven en wat hierin ontbreekt. Zo ben ik op de volgende innovaties uitgekomen:
. De tekst is voor de Hogeschool. De tekst moet geschreven zijn in de Nederlandse taal.

Antwoord gegenereerd door AI Antwoord rapporteren

Stel een studievraag en wij proberen hem zo goed mogelijk te beantwoorden.

Stel een vraag
 
Inloggen via e-mail
Nieuw wachtwoord aanvragen
Registreren via e-mail
Winkelwagen
  • loader

Actie: ontvang 10% korting bij aankoop van 3 of meer items! Actie: ontvang 10% korting bij aankoop van 3 of meer items!

Actie: ontvang 10% korting bij aankoop van 3 of meer items!

loader

Ontvang gratis €2,50 bij je eerste upload

Help andere studenten door je eigen samenvattingen te uploaden op Knoowy. Upload ten minste één document en krijg gratis € 2,50 tegoed.

Upload je eerst document