Studiebot antwoord

Stel een vraag ›
 
Vraag gesteld door: Valentina222 - 3 maanden geleden

Kan je verdelen wat ik van deze tekst in de context van organisatie moet zetten en welk gedeelte in mijn theoretische kader moet.
Het gaan om de onderstaande tekst, dit is iets wat de organisatie waarbij ik onderzoek doe heeft opgericht.

Bijeenkomst en onderzoek Jeroen
Voor mijn onderzoek ben ik (ga ik) naar een bijeenkomst gegaan van Jeroen Hasselaar en heb ik een artikel van hem doorgenomen.
Jeroen Hasselaar is benoemd tot bijzonder hoogleraar Social Empowerment in de Palliatieve Zorg aan het Radboudumc. Hij doet in samenwerking met Stichting Agora onderzoek naar de sociale aspecten van zorg voor ongeneeslijk zieke mensen en wil formele en informele zorgnetwerken beter integreren om zo het welbevinden van mensen in de palliatieve fase en hun naasten te verbeteren.
Hasselaar zegt: Ik onderzoek wat mensen in de laatste fase aan zorg en ondersteuning nodig hebben. Deze behoeften kunnen we niet altijd in bestaande zorgkaders vangen en vragen om goede samenwerking en integratie van zorg door de huisarts, in het ziekenhuis en in de eigen leefomgeving. Daarbij gaat het om het brede sociale welbevinden van de patint, vanuit een persoonsgerichte benadering.
Jeroen Hasselaar verteld dat veel mensen bij palliatieve zorg vooral denken aan lichamelijke zorg, zoals het inzetten van medicatie. Jeroen wilt juist graag meer aandacht voor de sociale aspecten van zorg en welzijn. Hij geeft aan dat ongeneeslijk zieke mensen en hun naasten behoefte hebben aan een veel bredere ondersteuning dan alleen het fysieke. Ze lopen tegen vragen aan dat voor hen veel belangrijker is, zoals zaken afronden, contact herstellen, afscheid nemen en de gevolgen voor hun naasten. Hij wilt met zijn onderzoek bijdragen aan hun kwaliteit van leven in de laatste fase.
Volgens Hasselaar is het van belang dat palliatieve zorg meer gentegreerd wordt in de reguliere zorg, met de nadruk op het feit dat sterven en lijden niet exclusief medische aangelegenheden zijn. Palliatieve zorg zou moeten samenwerken met de bredere zorggemeenschap. De uitdaging ligt in het effectief organiseren van dit samenspel, vooral nu steeds meer mensen ervoor kiezen om in de palliatieve fase thuis behandeld te worden. Om thuiszorg te optimaliseren en mensen langer thuis te kunnen laten blijven, is het essentieel dat zowel het zorgdomein als het sociaal domein passende ondersteuning bieden in de thuisomgeving.
Hasselaar geeft aan dat ze, in samenwerking met Agora, proeftuinen gaan opzetten. In deze proeftuinen zitten bijvoorbeeld de wethouder, huisartsen, wijkverpleegkundigen en andere eerstelijnszorgprofessionals aan tafel. Ze zullen samenwerken aan concrete casussen en bespreken hoe ze optimale ondersteuning kunnen bieden aan mensen met een ongeneeslijke ziekte en hun naasten. Dit initiatief heeft als doel te onderzoeken hoe de zorg duurzamer kan worden georganiseerd en hoe de palliatieve zorg op nationaal niveau verbeterd kan worden.
Voor dit onderzoek heb ik mij aangesloten bij een transitiebijeenkomst van Jeroen Hasselaar genaamd Proeftuin leven tot het einde Zundert: Duurzaam samenwerken voor mensen in hun laatste levensfase.
Tijdens deze transitiebijeenkomst zijn (worden) de opbrengsten van het afgelopen jaar gedeeld en hebben ze laten zien wat ze doormiddel van experimenten voor elkaar hebben gekregen.
Tijdens deze transitiebijeenkomst delen we de opbrengsten van het afgelopen jaar en laten ze zien wat we met o.a. experimenten voor elkaar hebben gekregen:
- het voeren van het goede gesprek aan de hand van kunst, in het Van GoghHuis
- het aanvullen van de vraagwijzer met de levenseinde-reis
- een voorlichtingsbijeenkomst over het levenseinde
- inspiratie over van betekenis zijn tot het einde met vrijwilligerswerk

Het voeren van het goede gesprek aan de hand van kunst, in het Van GoghHuis

Het aanvullen van de vraagwijzer met de levenseinde-reis

Een voorlichtingsbijeenkomst over het levenseinde

Inspiratie over van betekenis zijn tot het einde met vrijwilligerswerk

Antwoord gegenereerd door AI Antwoord rapporteren

Stel een studievraag en wij proberen hem zo goed mogelijk te beantwoorden.

Stel een vraag
 
Inloggen via e-mail
Nieuw wachtwoord aanvragen
Registreren via e-mail
Winkelwagen
  • loader

Actie: ontvang 10% korting bij aankoop van 3 of meer items! Actie: ontvang 10% korting bij aankoop van 3 of meer items!

Actie: ontvang 10% korting bij aankoop van 3 of meer items!

loader

Ontvang gratis €2,50 bij je eerste upload

Help andere studenten door je eigen samenvattingen te uploaden op Knoowy. Upload ten minste één document en krijg gratis € 2,50 tegoed.

Upload je eerst document