Studiebot antwoord

Stel een vraag ›
 
Vraag gesteld door: markvanderhorst - 2 maanden geleden

Schrijf een beschouwing over het onderwerp: Projectaanpak
Bedrijf breed is er gekozen voor een Project Management Aanpak( PMA). Alle beschikbare bedrijfssoftware is hier ook op ingericht, waardoor een afwijkende aanpak van projecten nagenoeg onmogelijk is. Binnen deze casus liggen er verantwoordelijkheden van de opdrachtgever bij verschillende partijen. In de projectvoorbereidingsfase is met de initiatiefnemer gesproken en de uiteindelijke projectopdracht bepaald voor de scope en tijd. Vervolgens wordt er met het DO en de offerte een project opgestart bij de netwerkprovider op het gebied van kwaliteit en budget. Gedurende het project blijft deze verdeling van beheerfactoren voortbestaan, waardoor regelmatig discussie gevoerd wordt over de directe invloed van een beslissing van 1 partij, op de beheer factor van een ander de partij. Ook de oplevering wordt naar beide partijen gedaan voor de beheerfactoren die voor hen van belang zijn.
Agile heeft als belangrijke pijler dat het inspringen op veranderingen boven het volgen van een plan gaat. Die flexibiliteit is een kwaliteit waar zeker de projecten binnen reconstructies een hoop profijt van kunnen hebben. Omdat de registreerde situatie waarvan uitgegaan moet worden voor een project vaak enorm afwijkt van de praktijk kan het een enorm positief verschil maken voor de beheerfactoren als er direct afwijkende acties ondernomen kunnen worden. Nu gaat vaak veel tijd verloren met het verkrijgen van akkoord op aanpassingen bij de initiatiefnemer en/of de netwerkprovider. Het dienend leiderschap zoals beschreven door Robert K. Greenleaf in 1970 kan zorgen voor een groter commitment aan het project dan wanneer er op basis van hirarchie aangestuurd wordt. Omdat de projectmedewerkers veelal voor een groot aantal verschillende projecten werken met verschillende leidinggevenden kunnen daar afwijkende verwachtingen in zitten. Als de projectleider zijn team helpt kan hij daarin zijn verwachtingen kenbaar maken en onderbouwen. Met die informatie kan de creativiteit van de specialistische medewerker zorgen voor positieve impact op beheer factoren.

De kenmerken van projectmanagement zoals omschreven door Schouten( 2017) zijn in meer of mindere mate allemaal aanwezig binnen dit project. De belangrijkste afwijking is echter dat er volgens Schouten altijd maar 1 opdrachtgever zijn voor een project. Hiermee ontstaan voor de projectorganisaties onduidelijke opdrachten waarin het dienen van twee meesters tot een onbevredigend resultaat voor alle partijen leidt. De netwerkprovider is voor alle projecten gelijk en is dan ook de partij die de binnen het partnership de verantwoordelijkheid voor de beheerfactoren bij de projectorganisatie moet onderbrengen. Het onderlinge vertrouwen moet daarin voldoende zijn dat de geleverd kwaliteit en het gespendeerde budget in goed eigenaarschap wordt behartigd.

. De tekst moet geschreven zijn op het niveau van de Hogeschool. De tekst moet geschreven zijn in de Nederlandse taal. De tekst moet in onbeperkt aantal woorden geschreven zijn. De stijl van de tekst moet zijn: zakelijk.

Antwoord gegenereerd door AI Antwoord rapporteren

Stel een studievraag en wij proberen hem zo goed mogelijk te beantwoorden.

Stel een vraag
 
Inloggen via e-mail
Nieuw wachtwoord aanvragen
Registreren via e-mail
Winkelwagen
  • loader

Actie: ontvang 10% korting bij aankoop van 3 of meer items! Actie: ontvang 10% korting bij aankoop van 3 of meer items!

Actie: ontvang 10% korting bij aankoop van 3 of meer items!

loader

Ontvang gratis €2,50 bij je eerste upload

Help andere studenten door je eigen samenvattingen te uploaden op Knoowy. Upload ten minste één document en krijg gratis € 2,50 tegoed.

Upload je eerst document