Studiebot antwoord

Stel een vraag ›
 
Vraag gesteld door: Rosa Benya - 4 maanden geleden

Herschrijf de volgende tekst: Casus N, een meisjes van 9 jarige meisje die huiselijke geweld heef meegemaakt. N. is die samen met haar moeder, 2 zusjes en broertje, woont in de vrouwenopvang. Het gezin heef de afgelopen jaren te maken gehad met huiselijk geweld. De moeder van N. was slachtoffer van fysiek en psychisch mishandeld door haar ex-partner. N. heeft getuigen moeten zijn van de gewelddadige ruzies tussen haar moeder en vader. Zij is vaak bang geweest en heeft angstige herinneringen aan die gebeurtenissen. Deze traumas hebben geleid tot nachtmerries en angstaanvallen bij N.
N. voelt zich buiten gesloten omdat haar stiefvader meer aandacht besteedt aan de andere kinderen. N. voelt zich niet alleen getraumatiseerd door het huiselijk geweld dat zij heeft meegemaakt, maar zij treed ook op een gevoel van uitsluiting en verwaarlozing binnen haar eigen gezin. Dit komt doordat haar stiefvader, meer aandacht lijkt te besteden aan de andere kinderen in het gezin, waardoor N. gesoleerd en ongeliefd voelt. N. heeft het gevoel dat zij er niet bij hoort en dat haar behoeften en emoties niet erkend worden. stiefvader maakt nog veel meer ruzie als N. erbij is. N. wordt hier erg verdrietig van, en wil N. haar stiefvader niet meer zien. Tijdens de bezoekmomenten met de kinderen vinden al deze ruzies plaats. De situatie wordt nog complexer omdat N,s stiefvader, ruzies lijkt te veroorzaken wanneer N. aanwezig is. Deze ruzies hebben een negatieve impact op N. en hebben haar verlangen om haar stiefvader te zien verminderen. Het versterkt Ns gevoel van onwelkomheid en verergerd over trauma. N. ervaart een constante spanning en angst tijdens het bezoekmomenten aan vader.
Dochter heeft haar moeder gevraagd om hulp bij het verminderen van de tijd die ze met haar stiefvader doorbrengt, omdat ze merkt dat zijn gedrag haar sterk benvloedt. Er zijn al gesprekken gevoerd met de stiefvader over zijn gedrag tegenover N. waarbij hij aangeeft dat hij soms moeite heeft om zijn gedrag onder controle te houden. Hij heeft beloofd te proberen geen ruzie te maken wanneer de kinderen aanwezig zijn.
Tijdens onze gesprekken heeft de dochter me verteld dat ze niet langer wil deelnemen aan de bezoekmomenten met haar stiefvader. Ze is van mening dat alleen haar zusjes en broertje naar hun vader zouden moeten gaan. Ik heb de moeder gevraagd of ze zou kunnen overwegen om een oplossing te vinden voor deze situatie. De moeder erkent dat haar dochter N. lijdt onder het gedrag van haar stiefvader. Ze heeft gemerkt dat hij N. anders behandelt dan haar zusjes en broertje, en ze heeft het gevoel dat hij N. niet mag. De stiefvader besteedt veel meer aandacht aan de andere kinderen en geeft hen regelmatig cadeautjes, terwijl N. wordt overgeslagen. Dit maakt N. erg verdrietig, en de moeder beseft hoeveel stress en spanning dit bij haar dochter veroorzaakt. Samen met N. en de begeleidsters wil ze nu nadenken over hoe ze dit probleem kunnen aanpakken en de situatie verbeteren voor N.

. De tekst moet geschreven zijn in de Nederlandse taal. De tekst moet in onbeperkt aantal woorden geschreven zijn.

Antwoord gegenereerd door AI Antwoord rapporteren

Stel een studievraag en wij proberen hem zo goed mogelijk te beantwoorden.

Stel een vraag
 
Inloggen via e-mail
Nieuw wachtwoord aanvragen
Registreren via e-mail
Winkelwagen
  • loader

Actie: ontvang 10% korting bij aankoop van 3 of meer items! Actie: ontvang 10% korting bij aankoop van 3 of meer items!

Actie: ontvang 10% korting bij aankoop van 3 of meer items!

loader

Ontvang gratis €2,50 bij je eerste upload

Help andere studenten door je eigen samenvattingen te uploaden op Knoowy. Upload ten minste één document en krijg gratis € 2,50 tegoed.

Upload je eerst document