Studiebot antwoord

Stel een vraag ›
 
Vraag gesteld door: jetteke77 - 6 maanden geleden

Hoe geeft onderstaande analyse op mesoniveau antwoord op de vraag Wat kunnen professionals betekenen voor gescheiden ouders om een ouderschap bij scheiden traject aan te gaan?
heeft onderzoekster een vragenlijst onder 26 ouders verspreid (Bijlage 5). Veertien van de 26 vragenlijsten zijn geretourneerd en 10 ouders geven aan dat er tijdens het voortraject onvoldoende informatie is verstrekt over een OBS-traject. Met voortraject wordt verstrekking van informatie vanuit verwijzer bedoeld en tijdens de screeningsfase wordt er alleen maar gevraagd naar het gezag
(Persoonlijke communicatie, 5 april 2023).

Naar aanleiding van de uitkomst van de vragenlijst aan ouders heeft onderzoekster een brainstormsessie gehouden waaraan het aanmeldteam, behandel- en begeleidingsteam van impegno HvB en NOB hebben deelgenomen (Bijlage 2). Een aantal deelnemers zijn OBS-geschoold, maar de meerderheid niet. Er is ingezoomd op het voortraject en hoe het huidige proces hierop is ingericht. Klopt de praktijk met de theorie?

De definitie van een procesbeschrijving is een gespecificeerde werkwijze die beschrijft hoe medewerkers een proces dienen uit te voeren. Als de beschrijving is goedgekeurd door de directie is het tevens een norm voor de juiste procesvoering (Achterberg, 2023).

Niet geschoolde collegas geven aan dat ze wel op de hoogte zijn van het OBS-traject, maar dat ze niet weten wat het precies inhoudt.
Dit heeft tot gevolg als ouders specifieke vragen hebben over het OBS-traject deze niet voldoende beantwoord kunnen worden. De geschoolde collegas geven aan dat de procesbeschrijving van een OBS-traject niet duidelijk is. Ze missen duidelijke kaders beginnend bij het voortraject. In de procesbeschrijving staat een stroomschema (Bijlage 3) welke begint met fase 0. Fase 0 is de fase van het voortraject waarin vermeld staat dat de screener de vragenlijst OBS in het rapportagesysteem, ONS Nedap (Voortaan: ONS) afgenomen moet worden bij ouders. Echter is deze vragenlijst niet opgenomen in ONS

Antwoord gegenereerd door AI Antwoord rapporteren

Stel een studievraag en wij proberen hem zo goed mogelijk te beantwoorden.

Stel een vraag
 
Inloggen via e-mail
Nieuw wachtwoord aanvragen
Registreren via e-mail
Winkelwagen
  • loader

Actie: ontvang 10% korting bij aankoop van 3 of meer items! Actie: ontvang 10% korting bij aankoop van 3 of meer items!

Actie: ontvang 10% korting bij aankoop van 3 of meer items!

loader

Ontvang gratis €2,50 bij je eerste upload

Help andere studenten door je eigen samenvattingen te uploaden op Knoowy. Upload ten minste één document en krijg gratis € 2,50 tegoed.

Upload je eerst document