Studiebot antwoord

Stel een vraag ›
 
Vraag gesteld door: Paulo Bouwman - 7 maanden geleden

Herschrijf de volgende tekst: Onder leren verstaan we vormen van handelen in de zin van onderzoeken en verwerken van informatie over kennis, vaardigheden of houdingen die leiden tot nieuwe of tot aanvulling of aanpassing van reeds aanwezige kennis of houdingen (Popeijus, 2009). Het didactisch en pedagogisch handelen is in de praktijk niet los van elkaar te zien. Een goed pedagogisch klimaat is echt een belangrijke voorwaarde voor het leren en de ontwikkeling (Brouwers, 2019).

Als leerkracht heb je een enorme invloed op het leven van jonge kinderen. Ook het zelfbeeld bij jonge kinderen is hier onderdeel van. Bij de oudere kinderen komen ook leeftijdsgenoten om de hoek kijken en is het de taak van een leerkracht om deze groepsprocessen op een goede manier te begeleiden (Brouwers, 2019). Als het gaat om pedagogisch handelen bij kleuters dan ligt de nadruk met name op het ervoor zorgen dat er een stabiele en warme relatie is tussen de leerkracht en het kind en dat de leerkracht ondersteuning biedt bij het samenbrengen van goede relaties tussen de kinderen onderling (Brouwers, 2019).

Het fundament voor goed onderwijs is dan ook dat een leerkracht tegemoet zal moeten komen aan de basisbehoeften (Brouwers, 2019). Daarbij moeten ze voldoen aan een aantal kenmerken van pedagogisch handelen. Dit houdt in dat een leerkracht een leerling effectieve hulp en ondersteuning geeft en dat het handelen van de leerkracht als doel heeft om de persoonsvorming van het kind op een positieve manier te benvloeden (Brouwers, 2019).
. De tekst moet geschreven zijn in de Nederlandse taal. De tekst moet in onbeperkt aantal woorden geschreven zijn.

Antwoord gegenereerd door AI Antwoord rapporteren

Stel een studievraag en wij proberen hem zo goed mogelijk te beantwoorden.

Stel een vraag
 
Inloggen via e-mail
Nieuw wachtwoord aanvragen
Registreren via e-mail
Winkelwagen
  • loader

Actie: ontvang 10% korting bij aankoop van 3 of meer items! Actie: ontvang 10% korting bij aankoop van 3 of meer items!

Actie: ontvang 10% korting bij aankoop van 3 of meer items!

loader

Ontvang gratis €2,50 bij je eerste upload

Help andere studenten door je eigen samenvattingen te uploaden op Knoowy. Upload ten minste één document en krijg gratis € 2,50 tegoed.

Upload je eerst document