Studiebot antwoord

Stel een vraag ›
 
Vraag gesteld door: Friesland123 - 9 maanden geleden

Herschrijf de volgende tekst: Ik ben iemand die zeer sensitief is en de maatschappij behoorlijk overweldigend vindt. Als ik terugdenk aan het moment dat ik de seroxat voorgeschreven kreeg, vraag ik me nu af of ik echt een psychische stoornis had, of dat ik bij de groep mensen hoorde die extra gevoelig zijn. Ik merk dat mijn persoonlijke ervaring met medicatie mijn professionele opinie zou kunnen benvloeden.
N. heeft het Primrose syndroom wat gepaard gaat met veel angst. Voor die angsten zouden er medicatie voorgeschreven kunnen worden zoals Oxazepam. Deze hebben een kalmerende werking echter het nadeel van deze medicatie is dat ze verslavend werken (Wat zijn psychofarmaca? 2020).Dit zou betekenen dat ze er steeds meer van zou moeten hebben voor hetzelfde effect n de angst verdwijnt maar tijdelijk. Omdat N. begeleid woont, is er altijd nabijheid van een begeleider. Ze wordt gehaald en gebracht naar de dagbesteding en daar zijn ook altijd begeleiders. Wanneer ze angstig wordt, kan ze bij de begeleiders terecht om dit te bespreken en kunnen wij haar geruststellen. Dit is iets wat bij N. hoort en kunnen wij niet wegnemen. We kunnen haar wel laten ervaren dat er altijd iemand voor haar is en dat ze ook angstig mag zijn. Gevoel is immers altijd legitiem. In mijn opinie is medicatie alleen maar een tijdelijke oplossing en niet voor langer termijn. Artsen geven bij verslavende medicatie altijd het advies om het maar tijdelijke te gebruiken. Over het algemeen wordt er aangeraden om kalmering en slaapmiddel niet langer als twee weken te nemen (Marcucci, 2023).
. De tekst moet geschreven zijn in de Nederlandse taal. De tekst moet in onbeperkt aantal woorden geschreven zijn.

Antwoord gegenereerd door AI Antwoord rapporteren

Stel een studievraag en wij proberen hem zo goed mogelijk te beantwoorden.

Stel een vraag
 
Inloggen via e-mail
Nieuw wachtwoord aanvragen
Registreren via e-mail
Winkelwagen
  • loader

Actie: ontvang 10% korting bij aankoop van 3 of meer items! Actie: ontvang 10% korting bij aankoop van 3 of meer items!

Actie: ontvang 10% korting bij aankoop van 3 of meer items!

loader

Ontvang gratis €2,50 bij je eerste upload

Help andere studenten door je eigen samenvattingen te uploaden op Knoowy. Upload ten minste één document en krijg gratis € 2,50 tegoed.

Upload je eerst document