Studiebot antwoord

Stel een vraag ›
 
Vraag gesteld door: Friesland123 - 7 maanden geleden

Schrijf een verslag over het onderwerp: Motiverende gespreksvoering is een techniek welke de ander aanspoort na te denken over wat dit voor hem/haar kan betekenen. Ook wel door verandertaal uit te lokken. Het is bij methodiek belangrijk dat de persoon in kwestie de argumenten kan benoemen. Zo laat je de ander nadenken waardoor de ideen uit diegene zelf komt. Grofweg komt het erop neer dat de ander gaat vertellen over een mogelijke verandering, in plaats te vertellen wat hij/zij moet doen (Motiverende gespreksvoering gebruiken om gedrag te veranderen, 2020).
In de gesprekken met N. heeft ze mij veel verteld over de jongen welke het betreft in de casus. Opvallend is dat N. wel zegt dat deze jongen niet goed voor haar is, dat ze doorheeft wat hij met haar heeft gedaan echter in haar gedrag is dit nog niet terug te zien. De interventie met het denken-voelen-doen-schema sluit goed aan bij deze situatie. Aangezien ze wel kan bedenken dat bepaalde dingen niet goed voor haar zijn echter het lijk dat N. nog moeite heeft om dit nieuwe gedrag toe te passen.

N. maakt regelmatig ruzie met haar medebewoners en ze schreeuwt veel naar de begeleiding, ze wil dan bellen met haar moeder of ze wil naar huis toe. De tekst moet geschreven zijn op het niveau van de Hogeschool. De tekst moet geschreven zijn in de Nederlandse taal. De tekst moet in onbeperkt aantal woorden geschreven zijn. De stijl van de tekst moet zijn: geen voorkeur.

Antwoord gegenereerd door AI Antwoord rapporteren

Stel een studievraag en wij proberen hem zo goed mogelijk te beantwoorden.

Stel een vraag
 
Inloggen via e-mail
Nieuw wachtwoord aanvragen
Registreren via e-mail
Winkelwagen
  • loader

Actie: ontvang 10% korting bij aankoop van 3 of meer items! Actie: ontvang 10% korting bij aankoop van 3 of meer items!

Actie: ontvang 10% korting bij aankoop van 3 of meer items!

loader

Ontvang gratis €2,50 bij je eerste upload

Help andere studenten door je eigen samenvattingen te uploaden op Knoowy. Upload ten minste één document en krijg gratis € 2,50 tegoed.

Upload je eerst document