Promotie & Tips

Bereik zoveel mogelijk studenten met je documenten door de juiste promotiemiddelen in te zetten.
Wanneer je jouw documenten op de juiste manier presenteert, vergroot je de kans dat je veel verkoopt.

Kwaliteit

Kwaliteit

De kwaliteit van je document is belangrijk. Hoe beter jouw document, hoe vaker het gedownload zal worden. Maar wat is nu een kwalitatief document? De eisen worden bepaald door wat jij beschrijft in je omschrijving en wat andere studenten vervolgens verwachten. De beste samenvattingen zijn bijvoorbeeld compleet, hebben een mooie structuur en opmaak en zijn zonder spelfouten geschreven. Studenten kunnen de kwaliteit van je document beoordelen door middel van reacties en ratings.

Kwaliteit

Previews
Previews

Previews

Bij het uploaden van een document kun je kiezen hoeveel pagina’s van je document gratis door bezoekers mogen worden bekeken. De meesten zul je niet warm maken met alleen een titelblad, dus vaak is het slim om ook een beperkte hoeveelheid inhoud te tonen, zodat men een idee krijgt van de inhoud van het document. Houd als vuistregel aan dat je ongeveer 10% van je document moet laten zien in een preview.


Document covers

Document covers

Tijdens het uploaden krijg je ook de optie aangeboden om documenten te voorzien van een afbeelding. Deze afbeelding wordt getoond in de zoekresultaten. De psychologie wijst uit dat mensen vaak eerst afbeeldingen bekijken voordat ze teksten gaan lezen, dus het is nuttig om van deze optie gebruik te maken. Heb jij bijvoorbeeld een boek samengevat, zorg er dan voor dat je ook een afbeelding van de cover uploadt.

Document covers

Wees vindbaar
Wees vindbaar

Wees vindbaar

Knoowy is uitstekend geoptimaliseerd voor zoekmachines, waardoor je document hoog scoort in zoekresulatten bij zoekmachines als Google. Maar je moet zelf de afwerking verzorgen. Kies daarom slimme titels en schrijf uitgebreide beschrijvingen voor je document. Denk na waar potentiële kopers op zouden zoeken en voeg deze termen toe aan je beschrijving. Als jij de perfecte titel en beschrijving hebt gevonden, zal je document gegarandeerd vaker worden verkocht.


Facebook en Twitter

Facebook en Twitter

Nadat je jouw documenten op Knoowy hebt gezet, kun je jouw documenten direct via Knoowy op je Facebook tijdlijn plaatsen, of promoten via Twitter. Via social media kun je in één klap een grote groep mensen aanspreken. De echte topverkopers zetten de link naar hun document daarom ook in een relevante Facebook groep, waardoor gelijk iedereen in de groep jouw document gaat kopen. Denk bijvoorbeeld aan de Facebookgroep van je opleiding. Wees sociaal en wordt topverkoper!

Facebook en Twitter

Email
Email

Email

Email is één van de meestgebruikte en meest effectieve manieren om je document onder de aandacht te brengen. Stuur bijvoorbeeld een mail via het netwerk van je school waarin je jouw document aanprijst. “Als je op zoek bent naar aantekeningen van vorige les, dan kun je de mijne hier downloaden: [link naar je document op Knoowy].” Je zult op deze manier niet alleen meer verdienen, de mensen zullen je ook dankbaar zijn. Want wie wil nu niet jouw document hebben?

Inloggen via e-mail
Nieuw wachtwoord aanvragen
Registreren via e-mail
Aanmelden via Facebook
Winkelwagen
  • loader

Actie: ontvang 10% korting bij aankoop van 3 of meer items! Actie: ontvang 10% korting bij aankoop van 3 of meer items!

Actie: ontvang 10% korting bij aankoop van 3 of meer items!

loader

Ontvang gratis €2,50 bij je eerste upload

Help andere studenten door je eigen samenvattingen te uploaden op Knoowy. Upload ten minste één document en krijg gratis € 2,50 tegoed.

Upload je eerst document