Artikelen

Microsoft Word tips voor studenten

04 februari 2020

De meeste samenvattingen worden gemaakt in Microsoft Word. Dat is niet gek; Word is de meest gebruikte tekstverwerker ter wereld, en is al in 1983 op de markt gekomen. Door de tijd heen zijn is er veel verbeterd en zijn er talloze nieuwe functionaliteiten toegevoegd. Wij hebben in dit artikel de beste Word tips voor jullie neergezet.

Copy, paste en cut met sneltoetsen

Studenten die bekend zijn met de sneltoetsen voor kopieren, plakken en knippen zullen bevestigen dat je enorme tijdswinsten haalt wanneer je deze sneltoetsen onder de knie hebt. De sneltoetsen zijn:
Ctrl + C om te kopiëren
Ctrl + V om te plakken
Ctrl + X om te knippen

Woorden met een druk op de knop verwijderen

Heb je woorden getypt maar ben je er niet tevreden over? In plaats van op de backspace toets te rammen of backspace in te houden, kun je heel snel woorden verwijderen door de control-toets samen met backspace in te drukken. Ook dat bespaart je weer een hoop tijd.

Inspiratie voor extra uitleg over steekwoorden

Ken je de smart-lookup functie al? Met deze functie kun je heel snel vanuit Word een woord opzoeken op het internet. Het kan je helpen bij het noteren van extra uitleg over steekwoorden in je samenvatting. Gebruik je een moeilijke term, zoek het dan heel snel even op. Je vindt de smart-lookup functie door echts te klikken op een woord dat je getypt hebt in Word.

Snel woorden of alinea’s selecteren

Je bent toch zeker niet met de cursor precisiewerk aan het verrichten om woorden te selecteren? Dubbelklik op een woord om het woord te selecteren of driedubbelklik op een woord om de gehele alinea te selecteren. Klaar is kees!

Snel woorden opzoeken

In plaats van woorden in de tekst opzoeken door de Find opdracht te gebruiken, kun je beter de sneltoets Ctrl + F gebruiken. Ook hiermee win je aan snelheid, en je zult merken dat het één van de meestgebruikte functies wordt.

Bonus: Deze sneltoets werkt ook op internetpagina’s. Zo kun je heel snel woorden vinden op een internetpagina.

Auto-stijlen

Je kunt in twee muisklikken een stijl toevoegen aan je document. Een stijl is een vooraf ingestelde opmaak waarmee je in heel je document kan werken. De voordelen van het werken met stijlen zijn:

Heel snel inhoudsopagves maken
Zeker weten dat alle koppen, titels, etc. dezelfde stijl hebben
Het snel verplaatsen van hele hoofdstukken

Je vindt de stijlen bij het tabblad start, bij stijlen.

 

Je eigen auto-opmaak maken

Word biedt een heleboel voorgestelde stijlen. Je kunt echter ook je eigen stijl ontwikkelen en opslaan als template voor nieuwe documenten. Klik hiertoe op het pijltje van het dropdown-menu en selecteer een nieuwe stijl aanmaken.

Inloggen via e-mail
Nieuw wachtwoord aanvragen
Registreren via e-mail
Winkelwagen
  • loader

Actie: ontvang 10% korting bij aankoop van 3 of meer items! Actie: ontvang 10% korting bij aankoop van 3 of meer items!

Actie: ontvang 10% korting bij aankoop van 3 of meer items!

loader

Ontvang gratis €2,50 bij je eerste upload

Help andere studenten door je eigen samenvattingen te uploaden op Knoowy. Upload ten minste één document en krijg gratis € 2,50 tegoed.

Upload je eerst document