Artikelen

Overhoor jezelf en verdien geld met zelfgemaakte oefenvragen

03 januari 2021

Oefenvragen leent zich perfect voor het leren van feiten

De vorm van je tentamen bepaalt in grote zin de strategie van hoe je het beste leert voor je tentamen. Bij een openboektentamen bijvoorbeeld, dien je relaties te kunnen leggen tussen de verschillende theorieën uit de stof van het boek. Bij zo’n tentamen is het belangrijker om de stof uit het boek te snappen, in plaats van de feiten uit je hoofd te leren. Bij een multiple choice tentamen is het veelal het beste om juist wel feiten te leren. Bij open vragen dien je juist weer meer jouw antwoorden te onderbouwen. Wanneer je feiten moet leren, dan kun je dat goed doen met behulp van oefenvragen op Knoowy. Je maakt een digitale kaart met vragen aan de ene kant, en op de andere kant de antwoorden. Telkens wanneer je op een vraag het antwoord wil weten, dan klik je op de kaart om het antwoord te onthullen. Door herhaling van de vragen, leer je de feiten het beste onthouden.



Hoe maak je oefenvragen op Knoowy?

Je kunt gratis en voor niks oefenvragen aanmaken op Knoowy. Met deze oefenvragen kun je jouw tentamen oefenen. Hieronder wordt kort uitgelegd hoe je oefenvragen op Knoowy maakt.

1. Maak een set van vragen aan

Je kunt voor ieder vak, boek of samenvatting oefenvragen maken.

2. Voeg vragen toe

Je vult je set van oefenvragen door vragen en antwoorden toe te voegen. Voor iedere vraag die je invoert, dien je ook een antwoord te geven. Je kunt lange en korte vragen bedenken. Telkens geldt het simpele principe dat je iedere vraag van een antwoord voorziet.

3. Oefen de vragen

Je kunt je zelfbedachte vragen oefenen door het antwoord in te zien. Elke vraag wordt blind, zonder antwoord getoond. Door op de vraag te klikken, krijg je het antwoord te zien. Je kunt ook het antwoord typen voordat je het antwoord te zien krijgt. Je kunt dan controleren of het antwoord goed is. Deze optie is vooral handig als je bijvoorbeeld taal wil oefenen.

4. Voeg nog meer vragen toe

Je kunt jouw set van oefenvragen zo lang maken als je zelf wil. Je hoeft je oefenvragen niet direct af te maken, want je kunt op ieder gewenst moment nog vragen toevoegen.

5. Publiceer jouw vragen

Wanneer je oefenvragen ook interessant zijn voor anderen, dan kun je deze publiceren en delen met bezoekers. Studenten kunnen dan de tentamenstof gaan oefenen met jouw zelfbedachte vragen. De oefenvragen komen in het overzicht te staan en kunnen worden gebruikt door ieder die je oefenvragen koopt.

Bekijk nu de reeds gemaakte oefenvragen, of maak zelf oefenvragen

Inloggen via e-mail
Nieuw wachtwoord aanvragen
Registreren via e-mail
Winkelwagen
  • loader

Actie: ontvang 10% korting bij aankoop van 3 of meer items! Actie: ontvang 10% korting bij aankoop van 3 of meer items!

Actie: ontvang 10% korting bij aankoop van 3 of meer items!

loader

Ontvang gratis €2,50 bij je eerste upload

Help andere studenten door je eigen samenvattingen te uploaden op Knoowy. Upload ten minste één document en krijg gratis € 2,50 tegoed.

Upload je eerst document