Artikelen

Best betaalde bijbanen voor studenten

24 maart 2020

Het studentenleven is al duur genoeg: kamerhuur, studieboeken, je eigen eten en drinken betalen, en natuurlijk de wekelijkse borrel met de studentenvereniging. Het geld vliegt met bakken eruit. Als student wil je graag een goedbetalende bijbaan zodat je geen geldzorgen meer hoeft te maken, en je jezelf alleen druk hoeft te maken over hoe je het tentamen gaat halen.

Hieronder hebben we de best betalende bijbanen voor jou uiteengezet. De lijst dient ter inspiratie. Wellicht denk je na het lezen van dit artikel: “Deze bijbaan is iets voor mij!”

Samenvattingen verkopen: Salaris 200 euro per uur

Het verkopen van samenvattingen is een lucratieve bezigheid indien je goede samenvattingen kunt maken. Het kost je relatief weinig tijd waardoor je uurloon flink kan oplopen. Op Knoowy verkopen de best verkopende studenten voor 1500 tot 2000 euro per jaar, met het uploaden van enkele tientallen documenten!

Het verkopen van samenvattingen is simpel. Iedereen kan en mag het doen. Het verkopen van studiedocumenten gaat als volgt:

  1. Upload je document
  2. Stel de verkoopprijs vast
  3. Geef het document zo veel mogelijk extra informatie, waaronder vaknaam, opleiding, boeknaam, een goed onderwerp en een goede beschrijving.
  4. Cashen maar!

       Bijles geven: Salaris tot wel 20 euro per uur

Blink je uit in een bepaald vak of onderwerp en vind je het leuk om andere studenten te helpen bij hun studie? Wellicht is het geven van bijles dan iets voor jou. Als bijlesstudent kun je je eigen tarief bepalen. Wanhopige scholieren en/of ouders betalen al gauw 15 tot 20 euro per uur voor het inhuren van een tutor.

Op Knoowy kun je ook bijles geven. Je kunt je eigen profiel als tutor aanmaken en je eigen diensten toevoegen. Wanneer mensen een afspraak met je willen maken, zullen ze je via de website chat aanspreken. Onderling kunnen de voorwaarden van de dienst worden besproken, en het is altijd veilig. Want jouw gegevens en de betaling worden zorgvuldig verwerkt.

Studentchauffeur: Salaris tot 15 euro per uur

Er zijn verschillende platformen waar je als student kunt aanmelden voor studentchauffeur. De enige eis die elk chauffeursbedrijf zal stellen is dat je in het bezit bent van een geldig rijbewijs. Daarnaast moet je vaak net gekleed zijn, buitenlandse talen spreken en geen problemen hebben met onregelmatig werken. Het salaris als studentchauffeur varieert, en kan oplopen tot wel 15 euro per uur. Vaak krijgen chauffeurs ook nog een fooi.

Oppassen: Salaris 14 euro per uur

Oppassen is niet alleen voor jonge tieners. Er zijn genoeg studenten die opassen op kleine kinderen. Ouders zijn bereid meer te betalen voor een goede en verantwoorde oppas.

Callcenter medewerker: Salaris €14 per uur

Telefonisch mensen te woord staan kan aardig de portemonnee spekken. Je kan heel wat uren make en je bent vaak verzekerd van vaste werkdagen en -tijden. Op deze manier valt deze bijbaan goed te combineren met je dagelijkse schoolwerk.

Promotiewerk: 13 euro per uur

Veel studenten verdienen geld bij door promotiewerk. Als promotor moet je beschikken over een goede dosis zelfvertrouwen en representatief uitzien. Spontaniteit en overtuigingskracht helpen je. Door vriendelijke gesprekken te voeren met mensen op straat, over eten, drinken, energie en andere abonnementen, kun je tot wel 13 euro per uur verdienen.

Inloggen via e-mail
Nieuw wachtwoord aanvragen
Registreren via e-mail
Winkelwagen
  • loader

Actie: ontvang 10% korting bij aankoop van 3 of meer items! Actie: ontvang 10% korting bij aankoop van 3 of meer items!

Actie: ontvang 10% korting bij aankoop van 3 of meer items!

loader

Ontvang gratis €2,50 bij je eerste upload

Help andere studenten door je eigen samenvattingen te uploaden op Knoowy. Upload ten minste één document en krijg gratis € 2,50 tegoed.

Upload je eerst document